avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... schimbare tip contract de munca datorita Covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

schimbare tip contract de munca datorita Covid

Buna ziua
Dupa incetarea somajului tehnic administratorul firmei doreste sa-mi schimbe contractul in "cu perioada determinata de o luna" cu evaluare lunara datorita si maririi atributiilor postului. Mentionez ca in februarie tocmai am reanoit vachiul contract "pe perioada nedeterminata " cu marirea salariului.
1. Este legal?
2. este doar o modalitate de a putea fi concediat fara alte obligatii din partea angajatorului?
Angajatorul nu doreste sa ma trimita in somaj "normal" deoarece spune ca va pierde postul timp de 2 ani in cazul in care "treburile" vor intra in normal.
Cel mai recent răspuns: dorin_bi , utilizator 13:57, 14 Mai 2020
1. Modificarea contractului cerută de angajator acum nu se poate realiza decât cu acordul dumneavoastră, prin act adițional. Probabil că în luna februarie a expirat perioada de probă (de regulă, angajatori fac contracte pe durată determinată pentru a masca acea clauză de denunțare a contractului), iar acum dorește ca pentru contractul pe durată nedeterminată să vă impună un nou termen de probă sau să transforme contractul de muncă într-unul cu durată determinată. Nu vă recomand să acceptați, chiar dacă subterfugiul este ”mărirea atribuțiilor postului”, acestea se stabilesc prin fișa postului, anexă a contractului de muncă.
2. E o modalitate de încetare a contractului de muncă, practic se dorește ca acel contract să înceteze odată cu expirarea duratei și astfel să evite desființarea postului. Dacă acceptați această modificare puteți intra în șomaj la expirarea duratei contractului cu durată determinată.
Lucrez de 3 ani si mai am 9 luni pana la pensie deci poate propune contract pe perioada determinata. Ultima fraza a dumneavoastra imi spune ca la expirarea contractului pot intra in somaj fara ca administratorul sa piarda postul? Deci e clar ca pe varianta asta merge. Eu accept act aditional...contract 1-3 luni...la expirare nu reannoieste si atunci automat somaj? Corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cim dupa ccc adynagabryela adynagabryela Buna ziua, La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie temporar smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Un angajat vechi va fi promovat pe o alta functie. Deocamdata, se doreste ca promovarea ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ginnyy ginnyy Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea. Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)