avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ordonanța de urgență
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ordonanța de urgență

Buna seara, as dori să știu dacă o amenta de 2000 de lei primită în data 24.04.2020 este neconstituțională? Va multumesc
Buna ziua,
Concediul de sarcina (prenatalul) se acorda pana la data nasterii. Ulterior se acorda ce de lahuzie (postnatal), in total 126 de zile. De regula se iau 63 zile inainte de nastere si 63 ulterior (minim 42 zile). Puteti sa-l luati pe tot (126 zile) ulterior nasterii. Cum doriti.
Cand nu mai doriti concediu de risc maternal solicitati concediu de sarcina. Acesta se acorda in functie de data prezumtiva a nasterii.
Buna ziua,

Procesul -verbal de constatare a contraventiei poate fi contestat, invocand si motivele retinute de CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI.

Procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.

Instanta de judecata il va aprecia drept nelegal si netemeinic.

Daca ati achitat amenda contraventionala, solicitati instantei de judecata restiuirea acesteia.

Taxa datorata este in cuantum de 20 lei.

Plangerea contraventionala poate fi depusa prin e-mail, in format PDF, aceasta poate fi transmisa si prin scrisoare cu confirmare de primire si continut declarat.

Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala a fost retinuta pretinsa fapta contraventionala.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt însărcinată in 24 de săptămâni, eu stiu ... Bmihela Bmihela Buna ziua. Sunt însărcinată in 24 de săptămâni, eu stiu ca sunt 2 tipuri de concedii in timpul sarcini unul este risc de sarcina de 120 de zile pe care ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal cpop3330 cpop3330 Medicul de medicina muncii recomanda concediu de risc maternal de 120 zile pana in a 31 saptamana de sarcina.Gravida a beneficiat de 24 zile pe noiembrie,31 ... (vezi toată discuția)