avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ... Mama fara munca pierd custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

... Mama fara munca pierd custodia copilului

Sunt o mama de doi copii, soțul a înaintat divorț și dorește să ia copii, ma amenință că nu am un loc de muncă, nu am nici un venit personal, am o proprietate personală. Pot pierde copii pt ca nu am un loc de munca. Menționez ca copii au 4 și respectiv 13 ani.
Deci se poate sa am șansă să țin eu copii chiar dacă nu am un loc de munca. Ma voi angaja între timp dar copilul are 4 ani cel mic și nu am cu cine îl lasă și am sa lucrez part-Time.
Plus ca am o locuință pe numele meu.
Ma gândesc ca lega ii va spune 50% pt doi copii pan ala vârstă de 18 ani.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

În plus de cele învederate...și tatăl va plăti pensie de întreținere pentru minor!
Deci fiți luptătoare și nu vă panicați!

Nu, va fi obligat la 1/3 din venitul lui net pt 2 copii, iar atat alocatiile cat si pensia de la tata, sunt numai pt copii, La intretinerea copiilor va trebui sa contrubuiti si dvs in acelasi raport, de 1/3, plus ca trebuie sa aveti resurse sa va intretineti si dvs.
Copilul de 4 ani poate merge ușor la grădiniță, nu are de ce sa va împiedice în găsirea unui job. Trebuie sa dovediți ca puteți participa la întreținerea financiara a copiilor nu ca o sa luați din pensia lor pentru ce va trebuie dumneavoastră.
Dacă insistați sa nu munciți șansele soțului de a obține copii cresc foarte mult.
Desigur, dacă aveți alte venituri gen chirii din alte părți atunci nu trebuie sa munciți.
Asa este? Chiar va mulțumesc din suflet pt precizare.

gi-jane2 a scris:

Nu, va fi obligat la 1/3 din venitul lui net pt 2 copii, iar atat alocatiile cat si pensia de la tata, sunt numai pt copii, La intretinerea copiilor va trebui sa contrubuiti si dvs in acelasi raport, de 1/3, plus ca trebuie sa aveti resurse sa va intretineti si dvs.

În plus legea prevede ca tatăl poate plăti în natura. Asa ca e posibil sa ceara și sa primească ca o parte din pensie sau chiar toată pensia sa fie în natura adică sa nu va dea bani ci sa ia alimente, haine, medicamente pentru copii.
Deci cel mai bine ar fi sa aveți un servici și sa puteți susține singura niște cheltuieli.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vreau sa divortez am 8 ani de casatorie si 3 copii ... Mariadumitrita Mariadumitrita Buna seara. Vreau sa divortez am 8 ani de casatorie si 2copii minori cel mai mare are 7 ani dar locuiesc in casa socrilor. Daca imi gasesc o garsoniera sa ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara sergiu8 sergiu8 Buna ziua, Din cate am inteles in urma divortului sunt obligat la plata pensiei alimentare pentru copil,indiferent daca obtin venituri sau nu. Am si eu o ... (vezi toată discuția)