avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata arenda

Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu o problema..am arendat un teren agricol pe 5 ani ( contract) in primul an am primit arenda cu greu dupa insistente maxime
.Pentru anul trecut( al doilea an de arendare) nu am primit oricat am insistat ,se pare ca trebuie urmata o alta cale deci primtr-un avocat ,mi s-a spus ca primul pas este o notificare? care este procedura legala in astfel de cazuri?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:04, 14 Mai 2020
Angajați-vă un avocat ca să începeți procedura de rezolvare a acestui incident pe cale amiabilă (prin transmiterea unei notificări prealabile, prin care să-i dați un termen scurt prin care arendașul să vă plătească suma cuvenită, plus daune-interese), în cazul în care nu se conformează treceți la acționarea sa în instanță, obligarea la plată și rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda gbau68 gbau68 buna ziua cum pot sa procedez sa reziliez contractul e ardare al pamantului fata de arendas mentionez ca nu am primit nici un ban pe arendarea pamantului pana ... (vezi toată discuția)
Plata arenda elis57 elis57 Contractul de arenda pe care l -am avut cu arendasul a incetat in data de 05.09.2011. Plata in natura a arendei in conformitate cu prevederile contractuale se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 ... (vezi toată discuția)