avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - Declaratie - starea de alerta - Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - Declaratie - starea de alerta - Somaj tehnic

Buna dimineata,
Am o mare nedumerire. Daca am inteles corect : Declaratia pe propria raspundere este necesara in cazul in care ma deplasez din satul ,,X,, catre satul ,,Y,,? In cazul angajatorilor, mai este necesara eliberarea acelei adeverinte ,,permanente,,? Daca da pe ce perioada se poate elibera? Si partea de somaj tehnic este ceva oficial, se mai prelungeste pentru toti pana pe 1 iunie, dupa care doar pt sectoarele inca restrictionate? sau inca suntem in aer cu aceasta decizie?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Alexandra Ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 15 Mai 2020
Așteptați să vedem ce legislație apare, cine vă poate da un răspuns la problema dumneavoastră acum, când nici legiutorii nu sunt apți să răspundă la neajunsul lor de-a se fi născut?
Vorbele/declaratiile in presa nu tin loc de act normativ.
Referitor la intrebarea mea - somajul va fi sustinut de stat pana la 01 iunie respectiv exista doar declaratia pe propria raspundere (Necesara pt deplasarea din satul X, catre satul Y ), deci nu exista model pe care sa il elibereze angajatorul. Corect?
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Alexandra Ilie, utilizator
Se pot emite adeverințe după modelul celor din starea de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime florina ciomirdac florina ciomirdac buna, am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu ceva: in urma cu 7 luni am lucrat ca operator dispecerat al firmei Cobra Security,mi s-a promis ca mi se va ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie de invaliditate in italia am nevoie de un document ca nu am pensie in romania lucio78 lucio78 Buna ziua , ma numesc lucian sunt cetatean roman am 37 de ani si locuiesc in italia in borgosesia provincia vercelli.buletinul meu de romania este in sat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca rona71 rona71 buna ziua, La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)