avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de zilier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de zilier

Bună ziua!
Mi s-a încetat de comun acord contractul individual de muncă în data de 17 aprilie. În data de 18 aprilie am încetat colaborarea cu firma de distribuție pliante unde am avut contract de zilier. Funcționara de la șomaj îmi cere acte și de la firma unde am avut contract de zilier, ca și de la firma cealaltă (decizie de încetare, anexa 7 și adeverință cu perioada colaborării). Dacă am adeverință despre natura contractului (cea de zilier), de ce mai trebuie anexa 7 și perioada colaborării (nu se contribuie la șomaj după știința mea și nu este vechime perioada cu contract de zilier). Ba mai mult, funcționara de la șomaj spune, că se ia în considerare ultimul loc de muncă, care după spusele ei în momentul de față este cea de zilier, și se calculează după acel venit. Cum se poate așa ceva? Mulțumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 15 Mai 2020
Potrivit Legii 52/2011 , raportul de muncă dintre zilier și beneficiar sau un împuternicit al acestuia se stabileșt, prin acordul de voință al părților, fără încheierea, în formă scrisă, a unui contract individual de muncă.

Activitatea desfășurată în condițiile prezentei legi nu conferă zilierului calitatea de asigurat la somaj.

Se ia in calcul perioada de stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii. ....in speta, perioada lucrata cu contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare contract individual de munca crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Momentan sunt angajata la o firma cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata iar recent am fost anuntata ca se va trece alta forma de ... (vezi toată discuția)
Somaj nico123 nico123 Buna ziua, sunt intr-o situatie complicata, am intrebat diverse persoane si fiecare imi spune altceva, in legatura cu somajul. Am primit decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Somaj salariati la firma in faliment stelach stelach Buna ziua, O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment. Firma noua, are ... (vezi toată discuția)