avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!

As dori sa stiu in cazul unui divort cum se face partajul unui apartament in care 85% din suma de cumparare a apartamentului revine sotiei si doar 15% sotului. Se pot face acte doveditoare prin notar sau alta forma legala care sa ateste echivalentul acestor sume de bani, iar in caz de divort fiecare sa ramana cu suma investita? Cum imi pot proteja investita fara a ramane in caz de divort pagubita?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:16, 16 Decembrie 2009
Prin solutionarea partajului se poate stabili sa platiti sulta sotului ( o suma prin care il despagubiti pentru partea lui) transferandu-se proprietatea catre dvs.
Puteti face o intelegere la notar,daca sotul este de acord cu varianta prezentata de dvs.In cazul la care va referiti,mai exista doua posibilitati,prima si cea mai simpla ,este ca partile recunosc valorile in sensul aratat de dvs. si fac o intelegere(tranzactie),dupa efectuarea expertizei.Intelegerea dintre parti,face parte integranta din hotararea de partaj si reprezinta vointa expresa,exprimata de parti.In aceasta situatie,conform art.271 c.pr.civ.hotararea va fi definitiva.
In situatia,a doua,in care sotul contesta contributia dvs.majora,aceasta trebuieste dovedita in justitite cu acte,interogatoriu ,martori si expertize
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Solutiile colegilor sunt pentru cazul in care doriti sa divortati.Daca vreti doar sa va puneti la adapost, sfatul meu este sa faceti o declaratie notariala impreuna cu sotul prin care sa se specifice contributia fiecaruia la achizitionarea apartamentului.

de retinut ca partajul voluntar in timpul casatoriei se poate face doar prin instanta
dvs. trebuie sa puteti demonstra in eventualitatea unui partaj, contributia de 85% la achizitionarea imobilului .
pentru aceasta, recomandat ar fii sa pastrati orice dovada de plata in acest sens, de ex. transfer bancar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort ContSters157374 ContSters157374 Buna seara...sunt divorteata de un an .In urma divortului copii sunt dati in crestere si ingrijire la mine specific ca am 2 copii minori.Ce sanse pot avea cu ... (vezi toată discuția)
Partaj laurazom laurazom Buna ziua, ma numesc Zosim Laura si am divortat de cateva luni. Am un apartament comun cu fostul sot si vrea sa ma faca sa plec cu doar 1500ron Al doilea ... (vezi toată discuția)
Divort luci6775 luci6775 sunt casatorit de 8 ani sotia mea are un copil din prima casatorie si sm facut cu ea inca un copil , ea nu a lucrat niciodata, eu am avut un apartament si ... (vezi toată discuția)