avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fals declaratii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fals declaratii

Buna ziua, cred ca sotul a declarat la notar ca este necasatorit la vanzarea unui imobil pentru a carui constructie am participat.
Daca aflu cu certitudine, ce termen este pentru a-i face plangere pensla?
Faptul ca iau la cunostinta inseamna sa vad actul, sa am copie, sau e suficient sa fiu informata verbal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:58, 15 Mai 2020
Daca era bun propriu, putea vinde si fara acordul dvs, nu era nevoie sa minta ca e necasatorit.
Nu, nu putea, s a ridicat o noua constructie in timpul casatoriei, trebuia sa semnez si eu, lucrul acesta il stiu.
Vroiam sa imi spuneti despre plangerea penala, daca stiti.
Multumesc
ca sa vanda, ii trebuia sa aiba actele in regula la casa. autorizatie de constructie receptie, cadastru intabulare.. daca a intabulat casa in nume propriu, nu avea nevoie de acordul dvs.
Faceti plangere penala la politie sau parchet pt fals in declaratii,
Pe dvs nu cred ca va intereseaza falsul sotului , ci sa va recuperati dreptul.
adresati-va instantei sa cereti sa se constate ca bunul era comun si ca nu avea voie sa il vanda. ar trebui sa mergeti cu acte, ce mai aveti in legatura cu casa la un avocat.
Nu conteaza ca nu ati stiut.
Acum.cati ani s-a intamplat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare casă foști soți Elenna25 Elenna25 Bună ziua! Vă rog respectuos sa ma ajutați cu următoarea problema juridică: poate fostul soț sa vândă casa finalizata în timpul căsatoriei la a ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei persoane care ... buky buky In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei persoane care a girat, cu acte notariale, cu un imobil care conform extractului de carte funciara era format din ... (vezi toată discuția)