In toamna anului 2019 am semnat un atecontract pentru un apartament de 3 camere, si care trebuie sa fie finalizat la 30 iunie 2020, unde se mentioneaza urmatoarele fraze :
"Cu o suprafata utila de aproximativ de 80.89 mp (suprafata exacta va reiesi in urma masuratorilor cadastrale)"
"pretul ferm final al vanzarii va fi de 95000 EURO, TVA 5% inclus"
(deci nu este la metru partrat)
Mentionez ca am cerut constant RLV sau alte informatii cu privire la dimensiunea apartamentului si mi s-a comunicat in scris ca nu sunt informatii sau ca actele nu au iesit.
Acum dupa ce am fost chemati la notar a doua oara (pentru impartirea parcarilor) am vazut actul de dezmembrare unde apartamentul are suprafata utila de 76.42mp, deci cu 4.47mp ((5.52% din suprafata initiala)) mai mic decat ce era trecut initial pe antecontratcontract .
Am vorbit cu agentul care a zis ca e dispus sa dea banii inapoi (o sa vedem cand semnam daca ii si da) nu sa renegocieze , insa eu am adus unele imbunatatiri intre timp apartamentului cum ar fi montat greisie si faianta si usi (2000euro).
1. Am dreptul legal sa renunt la contract avand in vedere diferenta de 4.47mp dintre ce am semnat si ce a fost construit (familiei ii e frica)?
2. Ce sanse am sa imi cer banii investiti pe langa avans?
3. Am investit bani si timp si munca in acel apartament si cel mai important am investit moral, am dreptul sa cer despagubiri in instanta pentru ca banuiesc ca dezvoltatorii/agentii stiau de mult situatia si au ascuns adevarul?
cu stima,
P.S. am pus intrebari pe grupul de viitori propietari si nu sunt singura persoana in aceasta situatie.
Atunci, daca la termenul stabilit imobilul nu este finalizat, intabulat in carte funciara proprie (ceea ce presupune receptionarea cladirii si apartamentarea acesteia - receptionarea, conform legislatiei in vigoare, modificata de curand, nu se poate face decat daca toate bransamentele sunt finalizate), prevalati-va de acest aspect si solicitati restituirea avansului, eventual impreuna cu daune, daca au fost stabilite.