avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire rca

Am avut un accident. Nu mi s-a acordat prioritate de dreapta si in urma impactului cu vehicolul respectiv eu am fost proiectata spre o alta masina.Soferul masinii in care am fost proiectata este in spital. Problema este ca politia i-a facut dosar penal celui care nu mi-a acordat prioritate iar firma de asigurari nu vrea sa-mi repare masina spunandu-mi ca odata ce s-a intocmit un dosar penal urmeaza sa astept rezultatul din instanta. Asa este? Doar eu sunt nevinovata! Ce pot face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:58, 15 Decembrie 2009
Exista posibilitatea sa primiti despagubirea daca s-a dat rechizitoriu de trimitere in judecata sau din actele pe care le-au incheiat autoritatile publice (semnate,fara obiectii de catre cel raspunzator de producerea pagubei)rezulta raspunderea civila,pagubele cauzate cat si vinovatia acestuia.
Puteti sa va luati un angajament in scris prin care va obligati sa restituiti partial sau total despagubirea primita ,in functie de hotararea instantei in ceea ce priveste fapta,faptuitorul si vinovatia.
Actiunea penala poate fi stinsa prin impacarea partilor,situatie in care asiguratorul nu mai poate refuza plata.
Sfatul primit de la D-na Elena, este conform cu procedura prevazuta de normele legale in domeniul despagubirilor privind raspunderea civila auto.procedati ca atare.Singura problema este cu procesul penal deschis de politie si nu urmare unei plangeri, (fiind vorba de o victima), deci va dura.Solicitati asiguratorului plata despagubirilor materiale, semnand acel angajament prevazut de norme, pe baza copiei politei RCA a vinovatului, inmanata de politist impreuna cu autorizatia de reparatie.Aceste documente, impreuna cu rechizitoriul sunt dovezi suficiente pentru a dovedi vinovatul/vinovatia si deci dreptul de a fi despagubita ca pagubit.
Cand sunt implicate mai multe vehicule si politia inca face cercetari, se poate astepta rexultatul lor. Insa, asta inseamna ca va trebui sa asteptati mult si bine, daca vi s-a cerut solutia instantei.
vedeti care este stadiul cercetarilor , daca persoana accidentata va formula plangere penala impotriva autorului evenimentului, etc. Functie de evolutia cazului, va veti lamuri daca asiguratorul va plati pe cale amiabila sau nu.
Puteti duce masina in service si sa o reparati, pastrand toate documentele doveditoare pentru recuperarea banilor sau, in caz de refuz sistematic al despagubirii pagubelor suferite la vehiculul care va apartine, sa va constituiti parte civila in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Accident in rupea osan_florentina osan_florentina suntem victime colaterale, adica, la 21.30 un microbuz a acrosat o caruta iar dupa ce a trecut acesta, o roata de la caruta a venit in noi.ne-a avariat bine, ... (vezi toată discuția)
Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)