daca inca sunteti proprietarul masinii neavand dovada transferului dreptului de proprietate fara act de vanzare cumparare , tot dvs trebe sa platiti impozitul, iar daca respectivul caruia i-ati dat masina nu plateste impozitul si nu ajungeti la o intelegere, avand actele masinii dvs puteti radia masina ca fiind proprietar la directia de venituri, impozite si taxe auto prin plata impozitului restant si depunere cerere de radiere
Daca aveati contract de vanzare cumparare adresa catre Tribunar ar fi fost adresata astfel :
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul , Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxcu domiciliul in DrobetaTurnu Severin, str. Topolniti, nr 13, bl 1, sc.1, ap. 12, judetul Mehedinti, in temeiul art. 111 Cod procedura civila formulez prezenta,
ACTIUNE IN CONSTATARE
Prin care va solicit ca in contradictoriu cu paratii :
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYcu domiciliul in DrobetaTurnu Severin, str. Vvvvvvvvvvvvv, nr. 99, bl 22, sc.2, ap. 8, judetul Mehedinti;
Institutia Prefectului Mehedinti – Serviciul Public Comunitar , Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehicolelor,
Sa se constate valabilitatea contractului de vanzare cumparare incheiata intre subsemnatul si paratul YYYYYYYYYYYYYYYYYYYprin care am instrainat proprietatea iar paratul a dobandit proprietatea asupra autoturismului Dacia 1307 cu numar de inmatriculare AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, numar de identificare BBBBBBBBBBBBBBBBsi totodata sa dispuneti radierea autoturismului de pe numele meu .
MOTIVELE ACTIUNII
In fapt in anul 2006 am achizitionat autoturismul marca Dacia 1307 cu numar de inmatriculare AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, numar de identificare BBBBBBBBBBBBBBBB.
In data de 05.05.2009 am incheiat cu paratul YYYYYYYYYYYYYYYYYYYcontractul de vanzare pentru un vehicol folosit prin care eu am instrainat autoturismul Dacia 1307 cu numar de inmatriculare AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, numar de identificare BBBBBBBBBBBBBBBBcatre paratul YYYYYYYYYYYYYYYYYYY.
Intrucat la momentul respectiv paratul m-a rugat sa amanam o luna procedura de radiere a autoturismului de pe numele meu si inmatricularea acestuia pe numele paratului motivand ca nu dispune de suma de bani necesara efectuarii operatiunilor respective , am acceptat sa astept o perioada scurta . De la acel moment , am incercat sa contactez telefonic pe paratul YYYYYYYYYYYYYYYYYYYinsa acesta nu mi-a raspuns la telefon si nici nu a acceptat sa ne intalnim pt a merge la organele abilitate si a proceda la operatiunile de radiere si inmatriculare a autoturismului pe numele noului proprietar . Va rog sa luati act de faptul ca de la incheierea contractului de vanzare cumparare si data formularii prezentei actiuni au trecut mai bine de 8 luni de zile iar paratul nici pana la aceasta data nu a dorit sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau . In toata aceasta perioada cu toate ca eu nu mai sunt proprietarul autoturismului inca platesc impozit pentru acesta fiind astfel prejudiciat in drepturile mele .
Fac precizarea ca asa cum este mentionat si pe contractul de vanzare cumparare incheiat intre mine si parat punctul 5 din contract am predat cumparatorului cheile impreuna cu fisa de inmatriculare impreuna cu cartea de identitate a vehicolului , aflandu-ma la acest moment in imposibilitatea de a putea radia singur autoturismul, fiind astfel nevoit sa apelez la instanta de judecata .
Pentru aceste motive va solicit sa admiteti actiunea astfel cum a fost formulata si sa constatati valabilitatea contractului de vanzare cumparare incheiat intre subsemnatul si paratul Boroanca Petrisor, sa constatati ca paratul a dobandit proprietatea si eu am instrainat proprietatea asupra autoturismului Dacia 1307 cu numar de inmatriculare AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, numar de identificare BBBBBBBBBBBBBBBB si sa dispuneti radierea autoturismului de mai sus de pe numele subsemnatului si inmatricularea acestuia pe numele paratului .
In drept, imi intemeiez prezenta actiune pe dispozitiile art 111 Cod Procedura Civila precum si pe dispozitiile art 1703 Cod Civil conform caruia creditorul are dreptul de a dobandii indeplinirea exacta a obligatiei , art 1077 Cod Civil conform caruia , in cazul in care nefiind indeplinita obligatia de a face , creditorul poate sa fie autorizat a o aduce el la indeplinire , cu cheltuiala debitorului .
De asemenea potrivit art 1295 cod civil, vinderea este perfecta intre parti si proprietatea este de drept stramutata la cumparator in privinta vanzatorului, indata ce partile s-au invoit asupra lucrului si asupra pretului .
Conform legistlatiei romanesti transferul proprietatii se produce la momentul intalnirii acordului partilor . In sustinerea actiunii depun la dosar :
-contractul de vanzare cumparare pentru un vehicol folosit incheiat intre mine si paratul YYYYYYYYYYYYYYYYYYYla data de 05.05.2009
Fac precizarea ca solicit cheltuieli de judecata .
Solicit judecarea cauzei si in lipsa mea in conformitate cu dispozitiile art 242 Cod Procedura Civila.
Semnatura
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI DROBETA TURNU SEVERIN
In conditiile date nu aveti decat sa va recuperati masina si sa o vindeti legal prin contract de vanzare cumparare cu toate formele prevazute de legistlatia romana