Buna ziua! Prin testament, defunctul a dispus ca unicul descendent sa primeasca o cota de 2/3 din succesiune, in conditiile in care singurele rude ramase in viata sunt (descendentul), sotia supravietuitoare, si un verisor primar al defunctului.
In mod normal, descendentul trebuia sa primeasca 3/4, iar sotia 1/4. Acum ca a fost dezmostenit partial, cum se va imparti succesiunea?
Va primi si verisorul ceva? Se va considera ca sotia supravietuitoare vine acum in concurs cu clasa 4 de mostenitori?
inseamna ca avem o mostenire testamentara si restul legala, 2/3 mosteneste copilul pe cale testamentara si restul de 1/3 se imparte intre el si sotia supravietuitoare, cred ca sotiei ii va ramane doar rezerva succesorala.
Drept de mostenire
nexusm
Va rog, am nevoie de o mana de ajutor.
Speta 1: defunctul are o sotie, un fiu si parintii in viata. Prin testament, isi dezmosteneste fiul, dar fara a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
georginica
Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Succesiune
LJM
In timpul casniciei am capatat mostenire un apt. in care locuiesc cu sotia.
Daca las prin testament toata averea mea sotiei, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)