avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcoolemie ce ma asteapta ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcoolemie ce ma asteapta ?

Buna ziua , Acum cateva zile ,in perioada de urgenta ,am condus masina de acasa aproximativ 300 de m pana la un magazin din apropiere ca sa-mi cumpar tigari.Cand ma indreptam spre magazin dupa ce parcasem am fost oprit de un agent sa-i dau documentele ,acesta a chemat ulterior un coleg de la rutiera am suflat 0.98 ,am fost dus la sange unde am dat 2 probe.Maine ma duc sa platesc analizele ,in speranta grabirii procedurii .Mentionez ca nu am cazier ,nu am antecedente penale .
Intrebarile mele catre dvs. ar fi :
1. Se poate da un maxim de 5 ani cu un spor de 2 ani avand in vedere ca fapta a fost comisa in perioada starii de urgenta desi este evident ca fiind o infractiune de pericol nu cred ca trebuie sa se retina ca as fi profitat de starea de urgenta ca sa conduc in stare de ebrietate?
2.Dupa ce vine rezultatul alcolemiei cat estimati ca mai dureaza pana se pronunta instanta ?
3.Din practica credeti ca am vreo sansa sa fiu scos de sub urmarire penala daca recunosc si regret fapta (care chiar asa e ) ? Sau poate procurorul sa ofere intr-un acord de recunoastere (daca il cer si mi-l aproba )o pedeapdsa cu suspendarea aplicarii pedepsei ?
4. La asa fapta credeti ca am vreo sansa sa primesc in instanta suspendarea aplicarii pedepsei sub supraveghere ?Am vazut ca altii au mai scris pe forum ca au primit .
5.Inteleg ca recalcularea nu se mai acorda conform unei decizii a curtii constitutionale conform se ia de baza prima valoare a alcoolemiei ?
Multumesc pentru raspunsul dvs. calificat !

Buna ziua,
1. Maximul este de 5 ani
2. Durata pana ajungei in instanta cam un an si jumatate si judecata cam un an!
3. Discutati cu procurorul si cu avocatul care va va reprezenta. Nu sunt sanse sa fiti scos de sub urmarire dar sunt sanse sa fiti condamnat cu suspendare.
4 Vezi raspuns punct 3
5. discutati cu avocatul ales.
Va multumesc frumos pentru raspuns ! La punctul 3 ma refeream la suspendarea aplicarii pedepsei ca si pedeapsa (unde nu se anuleaza permisul dupa cate am inteles ,nici nu exista cazier in perioada suspendarii (ceea ce e un aspect foarte important pentru mine ) , va referiti si dvs. la acelasi lucru ,adica exista sansa primirii unei hotarari de suspendare a aplicarii pedepsei ?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Maximul este de 5 ani
2. Durata pana ajungei in instanta cam un an si jumatate si judecata cam un an!
3. Discutati cu procurorul si cu avocatul care va va reprezenta. Nu sunt sanse sa fiti scos de sub urmarire dar sunt sanse sa fiti condamnat cu suspendare.
4 Vezi raspuns punct 3
5. discutati cu avocatul ales.

Dupa ce se primeste rezultatul probelor biologice si daca valoarea din probele biologice depaseste limita legala, veti capata calitatea de suspect si veti fi citat la Politie.
In functie de situatia de fapt, se solicita calculul retroactiv al alcoolemiei.
Daca veti fi trimis in judecata, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Pentru celeritate si pentru apararea drepturilor si libertatilor dvs, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Daca nu sunteti recidivist, in niciun caz nu se va ajunge la o pedeapsa de 5 ani.
Cu o aparare eficenta, aveti sanse la o solutie care sa nu presupuna condamnarea.
Stimate D-le Avocat, va multumesc foarte mult pentru mesaj ! Am totusi cateva nelamuriri ,

1.Calculul retroacativ al alcoolemiei va trebui sa-l cer eu sau va fi cerut de parchet ? Si el mai exista ? stiu ca exista o decizie a curtii constitutionale conform careia se ia de baza prima recoltare .
2. Spuneti ca am sanse la o solutie care sa nu presupuna condamnarea va referiti la posibilitatea obtinerii unei hotarari de amanare a aplicarii pedepsei ? Credeti ca am sanse la o astfel de hotarare daca merg pe teza recunosc si regret fapta ?

Multumesc frumos pentru raspunsul si la aceste intrebari !
Informatiile dvs nu sunt corecte, se solicita in prezent calculul retroactiv.
Nu am cum sa va estimez sansele fara sa cunosc exact situatia de fapt. Nu este suficent sa recunoasteti si sa regretati, este necesar sa beneficiati si de o aparare corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel in vederea obținerii renunțării aplicării pedepsei. ... Casg Casg Apel on vederea obținerii renunțării aplicării pedepsei. Buna seara, am o întrebare, am primit o amânare a aplicării pedepsei, deci permisul putea fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de ... gabrielrzv7 gabrielrzv7 Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de 0.41 in aerul expirat, rezultatele la recoltarea probelor biologice fiind de 0.94 și 0.77 . ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan TNA TNA Buna ziua , in data de 19.06.2015 am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu fiola din care a rezultat o alcoolemie de 0.68 . Cat imi o ... (vezi toată discuția)