avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept casa parinteasca

Buna ziua. Tatăl meu a locuit în casa părintească toată viața și a decedat acum 4 ani. Au fost 4 frați, din care nu mai traieste nici unul in prezent. Fiecare frate a avut copii, care inca sunt in viata, cu care nu mai tin legatura de f mult timp. Casa este pe numele bunicilor mei, si nu este facuta nici o succesiune. Este o casa veche, în care nu se poate locui si trebuie daramata. Ținând cont de faptul că tatăl meu a locuit în casa toată viața și ca a plătit toate impozitele si datoriile zeci de ani, eu si sora mea avem mai multe drepturi față de ceilalți verișori? In ce conditii putem sa facem acte pe această casa sau sa o vindem? Multumescanticipat!
Cel mai recent răspuns: CorrinaOana , utilizator 14:12, 18 Mai 2020
Buna ziua
Aveti dreptul, impreuna, dumneavoastra si ceilalti frati ai dumneavoastra, la 1/4 din masa succesorala a bunicilor.
Pentru ce s-a platit de tata incercati sa solicitati dezbaterea pasivului (ma indoiesc sa aveti sanse)
Daca nu stiti toate adresele celorlalti mostenitori incercati sa aflati despre ei si prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti, eventual cu ajutorul unui avocat.
Daca nu va intelegeti civilizat sau daca vreti sa invocati decaderea din drepturile succesorale atunci va sfatuiesc sa va adresati instantei.
Consultati un avocat.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept la mostenire ? by_bamse by_bamse Buna seara, A si eu o nelamurire, si prin intermediul acestui forum sper sa fiu lamurit. Este vorba de casa parinteasca a tatului meu. Tata mai are inca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ContSters111388 ContSters111388 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: -tatal meu mai are 3 frati ,unul decedat(anul trecut in decembrie), ceilalti 2 in viata - cel care a decedat a ramas ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ani.nastase ani.nastase mama mea a plecat in anul 1994 la tara sa aibe grija de mama ei si dupa decesul mamei ei de fratele ei.impozitul pe pamint si casa le-a platit mama in ... (vezi toată discuția)