avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avantajul de a fi reprezentat in cazul procedurii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avantajul de a fi reprezentat in cazul procedurii insolventei

Suntem un SRL care avea data la o firma de recuperare de credite(pe cale amiabila) o firma care intre timp a intrat in insolventa.
Ei ne-au intrebat acum daca vrem in continuare sa ne reprezinte sau daca mergem mai departe singuri sau cu altcineva.
N-am mai vrea sa cheltuim bani in plus pentru niste bani pe care deja nu-i avem......
Si intrebarea mea e: e de ajuns daca trimit eu cererea de inscriere la masa credala si toate documentele sau trebuie neaparat sa fim reprezentati?
Care sunt cu adevarat diferentele intre a fi si a nu fi reprezentat in aceasta faza?
Va multumesc sincer si anticipat pentru iluminare: sorry:!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:00, 15 Decembrie 2009
Daca reprezentarea asta in procedura de insolventa intra in costurile convenite initial si nu trebuie sa mai achitati ceva ar fi bine sa continuati cu acea firma care va va reprezenta in mod profesionist.
In situatia in care reprezentarea in procedura de insolventa necesita noi costuri , ar fi mai simplu pentru dvs. sa formulati si sa depuneti personal cererea de inscriere la masa credala. Chiar daca va fi admisa cererea nu cred ca sunteti un creditor garantat si ca atare nu cred ca veti reusi sa va recuperati debitul intrucat sunteti pe pozitia 8,9(vezi art.123 din Legea 85/2006.
Abia dupa inchiderea procedurii de insolventa veti putea stinge acest debit din contabilitate
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Daca nu va mai permiteti sa va platiti trebuie sa va fie corespunzator redactata cererea si sa depuneti dovezile.
Firma de recuperare este cam depasita de imprejurari cred eu si nu prea vad cum ar putea sa va ajute.
Daca nu a reusit pana acum mai departe doar norocul dvs va decide.

avocat Claudiu Lascoschi
Vazut-ati vreodata, vreo firma de recuperare creante ca face altceva decat sa sune debitorul?
Poate daca are vreo telefonista mai incisiva si plictisita de atatea telefoane date sa incerce sa ameninte debitorul cu executarea. Mai mult decat atat, eu n/am prea auzit.
Multumesc pentru raspuns, si va rog sa ma mai lamuriti intr-o problema, daca deja nu v-am stresat prea tare:cum adica "Abia dupa inchiderea procedurii de insolventa veti putea stinge acest debit din contabilitate"?
Este vorba cumva despre cheltuielile deductibile?
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez acesti bani?
Nu cred ca seful meu stie despre asa ceva..cand aude de insolventa cuiva se face negru de suparare ca sunt bani pierduti(si sunt mii sau zeci de mii de euro):rtfm:...Puteti sa-mi recomandati un articol de lege sau orice altceva m-ar putea face sa inteleg, cum va e dvs. mai usor!
Multumesc din nou!
Cred ca reglementarea o gasiti in Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala ContSters277422 ContSters277422 Buna ziua, am lucrat la o firma acum un an si jumatate si aceasta firma a ramas \\"datoare\\" catre mine cu o suma destul de mare. De atunci am incercat in ... (vezi toată discuția)