Am o locuință unde nu locuiesc am făcut cerere la administratora și președinte mi sa aprobat. Acum vrea sa zugrăvească scările blocului vrea sa contribui dar nu îmi da chitanță face cu cineva care nui face contract doar o hârtie de mana din care reiese ca ii dă bani dar nu-i asigura lucrarera vreau sa știu dacă este legal. Aștept un răspuns. Mulțumesc.
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari detine obligatia legala sa asigure starea tehnica a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Legal interventiile asupra partii comune trebuiesc executate cu persoane fizice sau juridice autorizate care la finalul executiei pot prezenta documente legale in baza carora lucrarea sa fie inregistrata in evidenta contabila iar costurile sa fie repartizate tuturor proprietarilor care dupa achitarea cotei individuale trebuie sa primeasca document justificativ legal
Costurile operatiei de zugravire sunt repartizate pe lista de plata, tuturor proprietarilor, proportional cu cota-parte indiviza de proprietre. Dvs., chiar daca nu locuiti pe o perioada limitata de timp, trebuie sa achitati suma repartizata.
Atunci o sa primiti chitanta respectiva - separat de costurile de intretinere.
Aveti alta propunere? Nelamurire?
Reparatie acoperis
Norbert607
Buna ziua sunt locatar al unui bloc cu 4 etaje si in urma cu vreo doua saptamani a venit o grindina ce a distrus partial acoperisul. Blocul la constructia sa ... (vezi toată discuția)