avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , am și eu o nelămurire . Acuma o lună ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , am și eu o nelămurire . Acuma o lună s-a spart ...

Buna ziua , am și eu o nelămurire . Acuma o lună s-a spart țeavă de apa rece (comuna) . Aceasta fiind veche s-a fisurat chiar aproape de capăt . Sa nu uit sa precizez . Aceasta fiind în plafonul (sper că așa se numește) de la aerisire . Instalatorul a pus un t eu urmând să pună un robinet și alte nebunii de obiecte .... A schimbat și țeavă( ce ieșea din plafonul de aerisire până la contor ) . Întrebarea mea este eu ce ar trebui să plătesc . 1. Partea ce a ieșit din plafon până a contor .
2 . Toată lucrarea de la t eu până la contor .
De ce spun asta pentru că toată factura trebuie plătită de mine .
Dacă sunt anumite legi sau articole pentru a știi și a înțelege părțile comune de apa calda , adică de unde incep și unde se termina .
Mulțumesc mult !
Cel mai recent răspuns: MorarA , utilizator 18:43, 21 Decembrie 2022
Nu stiu de ce ar trebui sa platiti DOAR dvs., din moment ce ati spus ca s-a fisurat o conducta comuna de apa rece. Toti proprietarii care sunt racordati la acea conducta trebuie sa plateasca conform cotei parte indiviza, o suma din aceasta lucrare de reparatii.
Articolul 84
(1) Cheltuielile repartizate după cota-parte de proprietate reprezintă cheltuielile asociației efectuate pentru întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea și/sau reabilitarea părților de construcții și instalații aferente condominiului aflate în proprietate comună indiviză. Aceste cheltuieli se repartizează proporțional cu cota-parte din proprietatea comună a fiecărui proprietar.
(2) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea părților de construcții și instalații din condominiu aflate în proprietate comună.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
latka, utilizator
Doamna administrator a spus că fiind țeavă orizontala(adică de la t înspre mine ) în plafonul de la aerisire e treabă mea nu a blocului . Eu așa știu tot ce e in perete și nu este ieșit în interiorul apartamentului este țeavă comuna
Dar am incercat sa ii explic.
Am cerut să mi se aducă articolele si legile să îmi demonstrează negru pe alb că cotul teul și robonetul din plafon trebuie platit de mine. Răspunsul doamne ea nu are timp de așa ceva .

latka a scris:

Nu stiu de ce ar trebui sa platiti DOAR dvs., din moment ce ati spus ca s-a fisurat o conducta comuna de apa rece. Toti proprietarii care sunt racordati la acea conducta trebuie sa plateasca conform cotei parte indiviza, o suma din aceasta lucrare de reparatii.
Articolul 84
(1) Cheltuielile repartizate după cota-parte de proprietate reprezintă cheltuielile asociației efectuate pentru întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea și/sau reabilitarea părților de construcții și instalații aferente condominiului aflate în proprietate comună indiviză. Aceste cheltuieli se repartizează proporțional cu cota-parte din proprietatea comună a fiecărui proprietar.
(2) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreținerea, repararea, exploatarea și, după caz, consolidarea părților de construcții și instalații din condominiu aflate în proprietate comună.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
MorarA, utilizator
Daca defectiunea a fost la partea comuna de instalatie,costurile se repartizeaza conform disp L nr 196/2018 tuturor proprietarilor si se acopera din fondul de reparatii
Contestati in scris, conform art. 28 din legea 196/2018 , la presedintele de asociatie (administratorul e un angajat si nu are nici o indreptatire sa hotarasca ceva) cheltuiala respectiva din lista de intretinere lunara. Daca nu primiti raspuns reclamati la primarie, conform art. 102 alin 1 litera e din aceeasi lege depasirea atributiunilor de catre cei care semneaza acea lista (presedinte, administrator), sau neindeplinirea obligatiilor daca lista nu e semnata de nimeni.
[ link extern ]
Ok , mulțumesc o sa citesc articolele și legi e și voi face o contestație pentru clarificare și lămurire . Mulțumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza cheltuielile de reparatii parti comune la bloc? Belpheg0r Belpheg0r In condominiul din Aleea Avrig 14 bloc P6 cu 3 scari a cite 44 apartamente (total 132 apt.) a avut loc o avarie la una din coloanele verticale de apa ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli inlocuire coloane apa Vladltms Vladltms Buna ziua, As aprecia mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns, eventual si cu temeiul legal pentru urmatoarea situatie: In imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Plată cheltuieli întreținere apartament albab albab Bună ziua, mă numesc Alexandru....am moștenit un apartament intr-un imobil cu 14 ap. In locuință nu locuieste nimeni, toate utilitățile sunt contorizate ... (vezi toată discuția)