avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoane cu handicap

Buna ziua! In urma unui AVC, tatal meu a devenit persoana cu handicap grav cu insotitor,drept urmare, nu mai poate sa decida pentru el. As vrea sa obtin drept de swmnatura in numele lui, cum trebuie sa procedez? Se afla internat la un centru de ingrijire in alta localitate unde are viza de flotant.Multumesc!
Bună ziua.
Se poate formula o acțiune de punere sub interdicție. Instanța competentă este judecătoria din raza teritorială a domiciliului persoanei în cauză, solicitând ca dvs. să fiți numit tutore.
Probatoriul include, pe lângă actele medicale pe care le dețineți, o expertiză psihiatrică și anchetă socială.
Durata procesului poate varia între 2-8 luni.
Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius.
Mulțumesc pentru sfaturi! Am o nelamurire:trebuie să ma adresez instantei de domiciliu sau celei de pe viza de flotant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire curator special aceasi persoana ca si viitorul tutore PaulSan PaulSan Am inceput o procedura de punere sub interdictie si numire tutore, in cazul mamai mele, diagnosticata cu alzhaimer, cu certificat de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap pusa sub interdictie Lynuxxx Lynuxxx Tatal meu a murit iar mama mea sufera de Alzheimer, are certificat de handicap cu insotitor (beneficiaza de prestatie sociala de la DGASPC Bacau si de ... (vezi toată discuția)