avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari audio
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari audio

Buna seara ,
Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) inregistrari audio din care reies clar "presiuni'' facute de un sef ierarhic ?
Este cea mai clara dovada ca asupra persoanei au fost facute "presiuni'' si intr-o alta intalnire unde a fost obligata sa-si scrie demisia din functie .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 03:22, 18 Decembrie 2009
Din nefericire,chiar daca puteti avea dreptate,datele problemei raman neschimbate.
Buna,rea, aceasta este legea,aceasta se aplica.
Incercati sa "autentificati",din punct de vedere tehnic inragistrarea/inregistrarile si sa le folositi in procesul civil.
impact a scris:

In cazul meu aceste inregistrari pot dovedi tratamentul si comportamentul sefului ierarhic . Aceasta masura am luat-o pentru toate intalnirile avute ulterior intalnirii in care am fost obligata sa-mi scriu demisia din functie .

Multumesc pentru raspunsurile dvs dar la noi in Romania orice lucru este posibil si unui simplu salariat ii e foarte greu sa demonstreze abuzul sefilor ierarhici .



Se poate incerca o plangere penala separata daca este vorba de alte fapte decat cele care se refera plangerea impotriva rezolutiei.
Se poate audia persoana suspecta de savarsirea unei infractiuni daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
Incercati sa discutati in privat si cu un avocat care sa se ocupe de caz.Este greu fara avocat...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara ,
Inainte de a face plangere impotriva rezolutiei primului-procuror pot avea acces la dosar ? Am dreptul sa-l studiez , am inteles ca se va judeca doar continutul dosarului ?
Ce implica pierderea procesului in afara de onorariul avocatului ?
Multumesc.
Observ ca principala dvs problema este pierderea banilio achitati avocatului.
Eu cred ca deja veti avea ghinion.
Doar veti pierde procesul fara sa puteti plati avocat...
Nu veti avea avocat...
Poate ca unele inregistrari pot fi relevante atunci cand cand dorim sa demonsram faptul ne-au fost lezate drepturile, interesele. Totusi, ele sunt permise doar cu aprobarea instantei , la cererea motivata a procurorului.
Personal, consider ca aceasta prevedere a legii in privinta acceptarii acestui tip de proba , este una cat se poate de corecta. Si spun acest lucru deoarece, oricine ar putea provoca pe cineva sa spuna anumite lucruri. Si nu mi se pare o cale corecta ca oamenii sa provoace si apoi sa inregistreze .Si persoanei inregistrate ii sunt lezate unele drepturi , tocmai prin faptul ca ea nu stie ce anume i se pregateste , astfel incat nu stie ca trebuie sa se apere , cenzurandu-se , evitand sa spuna lucruri ce i-ar putea dauna.
Aceasta este doar o opinie personala insa, oricum, legea este foarte clara.
Oamenii nu se pot substitui organelor avizate sa aprobe sau sa efectueze acte ce pot contribui la solutionarea unei cauze. Este daca vreti, o aplicare a principiului conform caruia nimeni nu isi poate face dreptate singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup-ul lasa urme? RazvanI RazvanI In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti alexandresu alexandresu buna ziua.in urma unui procves penal,am fost gasit nevinovat de infractiunea de loviri si alte violente.problema e ca am cheltuit in doi ani de zile,multi ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)