avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere CCC- postul la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere CCC- postul la locul de munca

Buna,

Dupa intoarcerea din ccc, angajatorul sustine ca nu ma poate reincadra pe postul avut inainte. Nu este o problema pentru mine deoarece reaponsabilitatile erau diferite, propunandu-mi sa imi schimbe functia fara sa se atinga de salar- deci salariul nu va scadea in conformitate cu functia.
Intrebarea este, daca accept schimbarea functiei, dupa cele 6 luni poate automat sa mi modifice salariul? Daca da, cum as putea sa procedez ca ei sa nu poata sa scada salariul?
- Ce risc in cazul in care nu accept schimbarea functiei?
- momentan pe postul respectiv sunt 4 persoane, daca angajatorul invoca desfiintarea postului ar insemna si concedierea lor, nu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 21 Mai 2020
1. Unilateral nu va poate modifica salariul , decat daca exista un act normativ sau un ccm aplicabil acelui angajator.

2. Legal, nu riscati ceva anume ... dar in cazul in care nu acceptati schimbarea functiei, exista posibilitatea unor sicane din partea angajatorului dvs.

3. Desfiintarea posturilor poate avea ca efect concedierea salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)
La revenirea din ccc mi s-a oferit postul de femeie de serviciu, inainte avand functia de director vanzari Stefaniaamina Stefaniaamina Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in urmatoarea situatie: peste cateva zile ar fi trebuit sa ma intorc la locul de munca, deoarece concediul ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere si ingrijire copil - post desfiintat- reincadrare pe acelasi post cu alta denumire madyyy13 madyyy13 Buna dimineata, Am depus cererea de revenire din CIC , optand pt 2 ani, a .i. Sa ma intorc la 1 an 11 luni. Nu doresc Sa beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)