avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Obtinere duplicat Hotarare Judecatoreasca de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Obtinere duplicat Hotarare Judecatoreasca de Infiintare Asociatie

Buna ziua,

Avem nevoie de un sfat va rog, suntem o Asociatie aflata la inceput de drum.

Care este procedura pentru a obtine un duplicat al Hotararii Judecatoresti de Infiintare pentru o Asociatie?

Sitiuatia noastra este urmatoarea: in 2017 am preluat o Asociatie care deja exista (infiintata in 2015, Judecatoria Sectorului 5). Am schimbat statutul (activitati, Consiliu Director, etc), actul constitutiv, si ne-am inceput activitatea sub noua denumire in sectorul 1. Pentru aceste modificari avem o Hotarare Judecatoreasca din 2017 de schimbare a statului. Pentru un concurs de proiecte ni s-a cerut insa Hotararea Judecatoreasca de Infiintare, cea din 2015, pe care nu o avem. Cum putem obtine un duplicat? Am sunat la Judecatoria Sectorului 5 si ne-au spus ca nu mai este la ei acest dosar, ca in momentul in care s-au facut modificarile actele au ajuns la Sectorul 1.

Cum am putea sa obtinem acest act de la Judecatoria Sectorului 1? Mentionez ca nu avem date despre numarul de dosar sau altceva care sa ne ajute.....ce putem face in situatia aceasta? Nu stim cum sa procedam, din pacate suntem descalificati daca nu avem aceasta hotarare (desi avem acte care explica aceste modificari, avem extras din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, etc.)

Va multumim pentru timpul acordat. Daca aveti vreun sfat ne-ar ajuta sa ne clarificam si noi aceasta situatie care ne-ar putea afecta si pe viitor.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:43, 10 Octombrie 2020
Bună ziua,

Pentru a afla numărul de dosar puteți cauta pe site-ul Portal Just scriind numele părților din dosar.

Ulterior aflării numărului de dosar, faceți o cerere pentru obtinerea unei copii legalizate a hotărârii. Odata cu aceasta cerere depuneți la instanta și dovada achitării unei taxe judiciare de timbru in cuantum de 5 lei. Taxa de timbru o puteți plăti la oficiul poștal in contul Direcției de Taxe și impozite locale din localitatea în care dumneavostră aveți domiciliul sau la Directia de Impozite și Taxe Locale de la domiciliul dumneavoastră.

În situația în care nu aveți nevoie de o copie legalizata a hotărârii puteți sa faceți o cerere de studiere și fotocopiere dosar, la instanta pe rolul căreia se afla dosarul și sa menționați in cerere paginile pe care doriți sa le copiați. Paginile le găsiți numerotate la Dosarul din instanta.
Buna ziua,

multumim pentru raspuns.

O intrebare referitor la ce ati scris: pe site-ul portal just nu am gasit dosarul din 2015, cel cu Hotararea de Infiintare a Asociatiei, se poate gasi tot acolo? L-am gasit insa pe cel din 2017 cu Hotararea de modificare a statutului, numelui, sediului, etc. Pentru acel dosar avem Hotarare deja, incercam sa o obtinem pe cea din 2015, de Infiintare.

Multumesc!
Bună ziua,

Da, tot pe site-ul Portal Just trebuie sa îl găsiți, eventual încercați sa căutați doar cu numele uneia dintre părți.

Cu plăcere
conform legii orice dosar de modificare acte constitutive se conexeaza la cel initial, asa ca instanta daca ii indicati un numar de dosar mai recent trebuie sa poata da de cel initial si sa va faca, contra cost, copii legalizate de pe orice inscris de la dosar. Pt copii legalizate hotarare judecatoreasca e taxa fixa de 5 lei indiferent cate pagini are hotararea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca lu_ankka lu_ankka Buna ziua. As dori si eu o lamurire. As dori sa obtin si eu o copie dupa o hotarare judecatoreasca insa nu stiu nici numarul acesteia si nici anul exact in ... (vezi toată discuția)
Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)