avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul bunicilor paterni este egal cu dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul bunicilor paterni este egal cu dreptul bunicilor materni?

Buna ziua
Va rog sa ma informati daca in urma unui acidet de masina mama a decedat iar tatal copilului este alcolic si nu a avut un comportament adecvat si acel copil a fost luat de Stat cine are drept de a lua copilul in custodie? SI bunicii materni au drepturi egale cu bunicii paterni ? Va rog din suflet sa ma ajutati cu cu aces raspuns
Cel mai recent răspuns: Ana Ivan , utilizator 20:06, 21 Mai 2020
Va decide instanta in interesul superior al minorului, insa pentru a decide trebuie formulata o cerere de stabilire a domiciliului la bunici.
Bunicii paterni sunt egali pentru copil cu cei materni.
Instanța analizează alte criterii când stabilește domiciliul copilului. Șanse mai mari au bunicii care cer în instanță domiciliul minorului la ei.
Buna seara,

Instanta de judecata, in litigiile referitoare la minori, da eficienta principiului interesului superior al minorului.

Asadar, instanta de tutela va decide modalitatea in care se vor derula legaturile personale cu minorul.

Vizitarea se poate realiza in diverse locatii publice, la domiciliul bunicilor, ori la domiciliul dumneavoastra.

Programul de vizitare trebuie sa fie unul benefic, avantajos pentru minor.

Bunicii pot exercita, in situatii de exceptia, autoritatea parinteasca.

Locuinta minorului poate fi stabilita la acestia.

Va multumesc din suflet pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Custodia comuna a copilului AdrianAdi12 AdrianAdi12 Buna tuturor, Dragii mei am sa fiu scurt si la obiect. Eu si prietena mea suntem intr-o relatie de 5 ani de zile, Din care a rezultat un copil. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ramona_moraru ramona_moraru Buna seara, Vă rog să imi explicati ce inseamnă custodia comuna a unui minor şi daca are vreo implicatie asupra pensiei de intretinere minor? În ce ... (vezi toată discuția)