avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare

Am o promisiune de vanzare cumparare, pomitenul cumparator a decedat si nu are succesori.
Am achitat un avans si am chemat promitentul vanzator la notar pentru a incheia contractul de vanzare cumparare si pentru a achita diferenta, nu a venit desi a semnat de primire notificarea comunicata prin executorul judecatoresc.
Intre timp am aflat ca a decedat.
Ce soutie am in fata unei instante de judecata daca nu pot face dovada ca nu am achitat intreaga suma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:15, 23 Mai 2020
Primul pas este sa notati promisiunea la cartea funciara (daca exista carte funciara, caci daca nu exista, se schimba socoteala). Urmatorul pas este sa promovati o actiune complexa cu obiect dezbatere succesiune si solicitarea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vazare cumparare, in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala, in cazul in care defunctul nu are mostenitori; pentru ca, daca are mostenitori, socoteala se schimba. Nu este simpla chestiunea, atat dpdv al raporturilor juridice, cat si dpdv al taxei judiciare de timbru.
Avocata mea, a promovat o actiune in care instanta de judecata sa pronunte o hotarare ce tine loc de contract, am pierdut, pe ideea ca nu s-a putut dovedit achitarea restului de plata. No pai cui sa-i platesc?
No pai v-am spus mai sus - "...promovati o actiune complexa cu obiect dezbatere succesiune si solicitarea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vazare cumparare, in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala,...".
Nu-i o treaba usoara, trebuie vazute hartiile. Dar, cel mai bine, discutati cu avocata dvs. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare situatie juridica teren iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in vederea rezolvarii urmatoarei situatii: S-a cumparat un teren acum 10 ani, cu acte de mana, adica la ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare radu iuliana radu iuliana Buna ziua. Va solicit un sfat in calitate de cumparator in urma unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare autentificat la notariat pentru un imobil ... (vezi toată discuția)
Autentificare act vanz-cump sub semtura privata + lipsa capacitate procesuala folosinta parat Avran Razvan - Cabinet Avocat Avran Razvan - Cabinet Avocat Buna ziua, cu deosebita stima membrilor acestui forum va supun atentiei o speta: Bunica mea a cumparat o suprafata de teren prin act sub sematura privata ... (vezi toată discuția)