Am o promisiune de vanzare cumparare, pomitenul cumparator a decedat si nu are succesori.
Am achitat un avans si am chemat promitentul vanzator la notar pentru a incheia contractul de vanzare cumparare si pentru a achita diferenta, nu a venit desi a semnat de primire notificarea comunicata prin executorul judecatoresc.
Intre timp am aflat ca a decedat.
Ce soutie am in fata unei instante de judecata daca nu pot face dovada ca nu am achitat intreaga suma?
Multumesc
Primul pas este sa notati promisiunea la cartea funciara (daca exista carte funciara, caci daca nu exista, se schimba socoteala). Urmatorul pas este sa promovati o actiune complexa cu obiect dezbatere succesiune si solicitarea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vazare cumparare, in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala, in cazul in care defunctul nu are mostenitori; pentru ca, daca are mostenitori, socoteala se schimba. Nu este simpla chestiunea, atat dpdv al raporturilor juridice, cat si dpdv al taxei judiciare de timbru.
Avocata mea, a promovat o actiune in care instanta de judecata sa pronunte o hotarare ce tine loc de contract, am pierdut, pe ideea ca nu s-a putut dovedit achitarea restului de plata. No pai cui sa-i platesc?
No pai v-am spus mai sus - "...promovati o actiune complexa cu obiect dezbatere succesiune si solicitarea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vazare cumparare, in contradictoriu cu unitatea administrativ teritoriala,...".
Nu-i o treaba usoara, trebuie vazute hartiile. Dar, cel mai bine, discutati cu avocata dvs. Bafta!