avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act donatie

Locuiesc în casa părinților,in curtea comuna cu o sora care și a construit separat au acte pe casa...se poate să mi doneze părinții casa in care stau ,înainte de a face dezmembrarea curtii comune?Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:58, 24 Mai 2020
Sora dvs are acte pe casă?
Da
Inseamna ca deja exista o dezmembrare facuta.
Altfel, sora dvs nu ar fi putut să își facă acte
Nu cred...cred că mama ia lăsat să construiască și au acte doar pe casa nu și pe pământul de sub casa...și dacă a fost dezmembrarea făcută se poate face inca una??

raluk0207 a scris:

Inseamna ca deja exista o dezmembrare facuta.
Altfel, sora dvs nu ar fi putut să își facă acte

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au cum să aibă acte doar pe casă. O eventuală autorizație de construire se emite pe numele proprietarului terenului.
Se pot face cate dezmembrari vrea proprietarul, dar care e sensul să faceți un teren bucatele bucatele și să cheltuiți niste bani pentru documentații cadastrale, acte de dezmembrare si intabulari?
Vedeți întâi ce acte are sora dvs mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare nelucotos nelucotos Buna, problema mea e urmatoarea... detin o bucata de teren de circa 13 ari, terenul este de la primarie l-am ocupat cu aprobarea primariei din anul 1992,dar ... (vezi toată discuția)
Bună seara,vreau să donez o parte din terenul curtii ficei ... Ilie1957 Ilie1957 Bună seara,vreau să donez o parte din terenul curtii ficei mele si as vrea să stiu dacă poate face intabularea si să construiască o casă pe el.Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cadastru bloc in autorizația de construire, dezmembrat. Testuser1 Testuser1 Situația este dupa cum urmeaza. Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat initial la primarie solicitarea de construi un bloc pe terenul cu nr cadastral X, cu ... (vezi toată discuția)