Conform Ordonanței nr. 26/2000 cu modificările introduse de Legea nr. 246/2005 (așa-zisa Lege a ONG-urilor) art. 24 alin. 4
Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde această calitate orice persoană care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectivă are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.
Intrebarea mea este daca acest alineat se refera strict la institutiile publice in sensul pur al cuvantului sau cuprinde si institutiile de interes si utilitate publica. Spre exemplu, o biserica sau un cult religios este considerat/a institutie de interes si utilitate publica, dar NU o institutie publica (e diferenta de nuanta). Cu toate aceasta, ma intereseaza sa aflu daca dpdv legal, o persoana aflata intr-o pozitie de conducere a unei biserici poate fi simultan intr-o pozitie de conducere a unei asociatii DACA asociatia respectiva sprijineste activitatile acelei biserici.
nu cred ca termenul institutie publica poate fi interpretat extensiv in acest caz, deci cred ca nu e o problema cat dimp acel cumul nu e prohibit de statutul acelui ONG sau nu apare un clar conflict de interese