avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare hotarare judecatoresca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare hotarare judecatoresca

Sindicatul din care fac parte tocmai a obtinut o hatarare definitiva favorabila intr-un litigiu de munca. In momentul declansarii procesului eu nu faceam parte din sindicat, astfel incat numele meu nu apare in hatarare. Se mai poate face ? Ma gandesc la o completare a hotararii in care sa apar si eu.
Cel mai recent răspuns: P.Danax , utilizator 11:02, 16 Decembrie 2009
Daca nu ati facut parte dintre cei care s-au judecat in acel litigiu,pe simplul fapt ca ulterior v-ati gandit sa faceti parte dintr-un sindicat,nu puteti aparea intr-o hotarare judecatoreasca,mai ale ca nu figurati printre partile care se judeca.In aceasta situatie nici hotararea despre care ati facut vorbire nu va poate fi opozabila.
In felul acesta orice persoana care nu a facut parte dintre partile dintr-un proces ar solicita pe un motiv sau altul sa fie inserata intr-o hotarare judecatoreasca care nu o priveste
Am 9 luni de cand sunt in sindicat, iar procesul s-a ,declansat cu o luna mai devreme fata de inscrierea mea in sindicat. Deci, trebuie sa ma judec personal?
Introducerea numelui dvs.,intr-o hotarare care face obiectul unei cauze la judecarea careea nu ati participat,ar fi o ilegalitate si ar constitui infractiunea de fals in acte publice.Deci, raspunsul este afirmativ,in situatia in care hotararea instantei nu prevede niste masuri de care ar urma sa beneficieze toti salariatii.
P.Danax a scris:

Am 9 luni de cand sunt in sindicat, iar procesul s-a ,declansat cu o luna mai devreme fata de inscrierea mea in sindicat. Deci, trebuie sa ma judec personal?

Da, trebuie sa introduceti separat o actiune impotriva angajatorului .. poate ne spuneti ce scrie in dispozitivul hotarii (adica, ceea ce a hotarat instanta in acel litigiu) :)
Instanta a hotarat recalcularea unor drepturi salariale, iar actiunea a fost formulata de sindicat in numele membrilor de sindicat.
La reclamanti apar atat numele sindicatului cat si al membrilor de sindicat. Hotararea este definitiva, cu recurs in 10 zile de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca florinat florinat Buna seara, Am si eu o curiozitate: ce inseamna faptul ca un contract colectiv de munca este opozabil erga omnes? Adica e opozabil oricum, nu-i asa? Dar cum ... (vezi toată discuția)
Efectele unei hotarari pronuntate de curtea de apel vasile12 vasile12 Daca o Curte de Apel ca prima instanta, admite actiunea de anulare a unui act administrativ, printr_o sentinta, ea are efecte numai asupra petentilor sau este ... (vezi toată discuția)
Hotarare def si irevocabila valici valici cui ii este opozabila o hotarare? si unde este prevazut atricolul? Legea nr.221/2009, ca parte in proces este reclamantul si Ministerul Finantelor prin ... (vezi toată discuția)