avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acces ilegal S.I
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acces ilegal S.I

Buna ziua!Din curiozitate,am vrut sa verific functia de resetare a parolei pe facebook si din greseala am trimis unui alt utilizator o cerere de resetare a parolei,acesta primind un mesaj de atentionare pe tel sau in email cum ca se doreste resetarea parolei.Mentionez ca acest lucru,este o treaba simpla de facut si o poate face oricine,oricui.Nu am avut intentia sa ii accesez contul,nu i l-am accesat,nu i-a fost modificata parola,ci doar atentionat ca se doreste resetarea parolei.Totul a fost greseala plus curiozitate prosteasca.
Presupunem ca utilizatorul va depune plangere la politie,iar cei de la facebook vor trimite ip-ul meu politiei,pot fi tras la raspundere penal?
Nu este o infractiune. Daca o faceti in mod repetat ar fi o forma de hartuire.
Sau o infractiune la integritatea sistemelor informatice, pentru care tentativa este pedepsibila. Presupunand ca fapta savarsita este infractiune, si nu oricand/oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces ilegal s.i Apartamentus Apartamentus Buna ziua!Din curiozitate,am vrut sa verific functia de resetare a parolei pe facebook si din greseala am trimis unui alt utilizator o cerere de resetare a ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)