avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copetenta materiala de judecare a contestatiei la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Copetenta materiala de judecare a contestatiei la un titlu executor ANAF

În decmbrie 2018, am fost obligat printr-o Sentintă emisa de Tribunalul ... ”
” la plata in solidar cu o partea responsabila civilmente S.C. la sumei de 41703 leireprezentând impozit pe profit si TVA,, la care se adugă obligații accesorii potrivit Codului de Procedură Fisaclă. Aceasta deși in cererea de constituire ca parte civilă AJFP ... a soicitat: ” plata prejudiciului de 41703 lei ....în baza procesului verbal de control 34 din 21.01.2013al organenlor de control fiscal, la care săse adauge și accesoriile dobanzile și epnalitătyile de întârziere calculate până la data strigerii efective a sumelor datorate, conforma dispozițiilor art 173 șiurmaătoerele din Legea 207/2015”
In privintța actiunii civiele formulată de AJFP...instanta a constatat ca aceasta este întemeiata în parte , motiv pentru care a dispus asa cum am aratat mai sus.
Dupa ramanerea definitiva sentrintei, ANAF prin SErviciile copetente a tecut la executarea silita, s-au emis Titluri executorii atat de DGRFP B...cat si de precum si de AJFP M...precum si Adrese de infiintare a Popririi in numar de 3, S-a cerut in instantță pronuntarea unui partaj judiciar asupra unui apartament detinut in coproprietate, proces care este pe rol in faza de apel, dar in 25.03.2020 am mai primit un Titlu executor de la AJFP M...in care mi se impune inca o sume de 20828 lei fara ca in titlul respectiv sa fie mentionate vreo Decizie de impunere sau baza de calcul ci strict in rubrica Categorie suma plată : litera”M”, in rubrica Titlu executoriu nr. data: ”887/din data de 19/02/2020” iar la suma de plată: ”20828 ”
Data fiind situatia financiara precara in care ma aflu-pensia imi este poprita jumatate-am decis sa imi fac singur contestatia dar intampin o nelamurire in sensul ca nu înteleg CE INSTANTA ARE COMPETENTA MATERIALA SA JUDECE CONTESTAITIA , Tribunalul M care a emis Sentinta in baza careia se fac executarea silită sau Judecatoria M...?
Instanta competenta material sa judece contestatia la executare este judecatoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparari de fond in contestatia la executare a titlului executoriu magdalenapaun magdalenapaun dupa ca AFP a executat silit bunurile societatii si a incasat o parte din creanta a cerut ulterior deschiderea procedurii de insolventa a societatii noastre ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Impunere cass- titlu executoriu nicoleta2017 nicoleta2017 Buna ziua, Am primit un titlu executoriu pentru neplata contributiei lunare a cass ului, pe anul 2016, an in care nu am avut nici un venit .Pot sa ... (vezi toată discuția)