avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatie taiere crengi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatie taiere crengi

Buna ziua!
Peste curtea mea, orin aer trece cablul de la stalpul de curent, precum si cel de internet care deservesc o casa vecina. E virba despre case de vacanta, locuite temporar. Arborii crescuti langa gard, in curtea mea, ating cablurile care trec oeste curtea mea. Vecina a spus sa tai arborii, sa nu se rupa cablurile cand bate vantul. Eu sunt de acord sa fie taiati, doar ca eu nu am cum, nu am cu ce si merg foarte rar. Devreme ce trec cablurile peste curtea mea (ma rog, e o casa la capat de drum si acolo e ultimul stalp, ar fi trebuit montat un alt stalp ca sa ocoleasca curtea mea)dar, oricum, sunt peste curtea mea). Sunt obligat sa tai eu arborii sau firmele carora li se platesc abonamente sau vecina? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:45, 27 Mai 2020
daca e vorba de spatiul public e treaba primariei, daca e vorba de spatiul privat, e treaba proprietarului, indiferent pe cine deranjeaza. dar toaletarea se face doar cu aprobarea primariei, indiferent cine plateste
Da, dar cablurile vecinei trec peste curtea mea si de ce trebuie sa platesc eu pe cineva sa taie copacii, care imi vor strica si gardul la cadere, devreme ce sunt de acord sa ii taie ea? E vorba de arbori crescuti intamplator, nu plantati

Adrian Dimitriu a scris:

daca e vorba de spatiul public e treaba primariei, daca e vorba de spatiul privat, e treaba proprietarului, indiferent pe cine deranjeaza. dar toaletarea se face doar cu aprobarea primariei, indiferent cine plateste

exista si o responsabilitate a distribuitorilor de a intretine reteaua, insa aici e vorba de terenul dvs., pe care ei nu vor intra fara aprobare si fara un tert delegat ca martor.
daca insa sunt cablurile vecinei, ea nu le-a putut trage prin curtea dvs fara aprobarea dvs. atentie insa, indiferent daca pomii au fost cultivati sau au crescut spontan, toaletarea se face cu aprobarea primariei
iar daca e vorba de bani, proprietarul cablurilor e cel ce plateste, indiferent cine executa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ... Radu T. Radu T. Buna ziua. Referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ca distanta minima legala de plantare a copacilor, fata de hotar este de 2 ... (vezi toată discuția)