avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Promisiune de vanzare cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Promisiune de vanzare cumparare garsoniera

Buna ziua. Am cumparat cu act de promisiune o garsoniera in Brasov (copil student). Am crezut ca in 5 ani o sa pot face actul definitiv de vanzare cumparare. Din pacate nu pot face intabularea deoarece tot blocul trebuie intabulat (initial) si apoi pe apartamente. A fost un camin de nefamilisti si nu cunosc de ce nu se poate finaliza intabularea. Intrebarea mea este urmatoarea : doresc sa vand (renunt) la garsoniera dar nu am posibilitatea. Cum pot face sa o instrainez. Mentionez ca proprietarul nu este de acord cu instrainarea dar nici nu vrea s-o recumpere. La intocmirea promisiunii de vanzare-cumparare am achitat integral pretul cu care ne-am inteles. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 08:00, 28 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să perfectați contractul de vânzare-cumpărare asupra garsonierei respective și ulterior puteți înstrăina bunul, pănă atunci în baza promisiunii nu puteți înstrăina bunul respectiv,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă găsiți cumpărător având în vedere ce spuneți, e posibil să vă ajute ce spune codul civil despre vânzarea bunului altuia:

Transmiterea proprietății sau a dreptului vândut - Vânzarea bunului altuia
Art. 1.683.
(1) Dacă, la data încheierii contractului asupra unui bun individual determinat, acesta se află în proprietatea unui terț, contractul este valabil, iar vânzătorul este obligat să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către cumpărător.
[ link extern ]

Nu sunt avocat, așteptați și alte opinii.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un notar sa va explice pasii ce trebuie urmati pentru incheierea unui contract de vinzare - cumparare al garsonierei.E o gresala ca ati achitat toti banii inainte de incheierea unui contract de vinzare -cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare apartament neintabulat mira08 mira08 Buna ziua. Promblema pentru care vreau sa va cer sfatul este urmatoarea. In urma cu mai multi ani am incheiat un antecontract de vanzare cu cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Rectificare contract vanzare cumparare fyeratanye fyeratanye Salut, Am si eu o problema cu proprietatea care am cumparato in urma cu 2 luni, si as vrea sa incep cu inceputul in anul 2000 un dezvoltator a cumparat 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)