avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal amenda

Buna ziua, tuturor!
Situatia mea : pe perioada de urgenta, fiind foarte multi vecini acasa, automat parcarea s.a umplut si am fost nevoit sa parchez la cam ilegal. Sunt 3 intrari in parcare, una am blocat.o eu impreuna cu alte 2 masini. Un vecin a sunat, a venit politia comunitara si dl politist a facut zeci de poze la masina si nr de inmatriculare.
Acum ma uit pe procesul verbal( ptr ca abia azi mi.a fost inmanat, atunci fiind perioada de urgenta) si constat ca nr de inmatriculare al.masinii este gresit. Eu am * 86 RUN, iar pe procesul verbal scrie * 88 RUN.
Este sau nu viciu de procedura? As vrea sa merg la judecatorie sa.l contest.
Pana atunci, platesc amenda? Mi.a zis cineva ca pe perioada contestarii, se suspenda amenda. Mi.e teama.sa nu se dubleze ptr ca trebuie sa platesc 290 in 15 zile
Mtumesc mult
Bună ziua,

Procesul verbal poate fi atacat în instanta, situația prezentata fiind în favoarea dvs. (cu atât mai mult cu cât nu sunteți proprietar al autoturismului cu nr de înmatriculare trecut în procesul-verbal).
Acesta ar trebui analizat întrucât poate detine și alte vicii care atrag nulitatea.

Dacă atacați procesul verbal nu este nevoie sa achitați amenda pana la soluționarea litigiului.

Dacă nu atacați trebuie sa achitați în 15 zile de când v a fost comunicat procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ethel ethel Bună seara, În spatele blocului este amenajată o parcare, totodată în spatele parcării fiind o stradă cu sens unic.Între parcarea amenajată ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amendă circulaţie nelegal întocmit Kindlove Kindlove Bună ziua! Am fost implicată pe data de 19 august 2017 intr.un accident de circulaţie...am mers impreună la poliţie cu cealaltă persoană..unsă ... (vezi toată discuția)
Solutie amenda contraventionala de parcare abuziva ? Cristian_A Cristian_A Buna ziua, Eu locuiesc si lucrez in Cluj-Napoca de peste un an de zile, intr-o zona semi-centrala unde singurele locuri de parcare sunt niste garaje (3 ... (vezi toată discuția)