avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce ?

De ce persoanele fizice nu au voie sa se adreseze in mod direct Trinbunalului suprem de la Haga ?
Acesta nu este un mod de incalcare a drepturilor omului ?
Nu mai zic nimic mai ales acum cu ceia ce se intampla in Romania...siii unde ne sunt incalcate drepturile la modul barbar...
Sunt atatea legi incalcate de presedintele Romaniei si totusi judecatorii supremi ai tarii noastre nu fac nimic.
De ce ????
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:01, 28 Mai 2020
Din câte cunosc eu... daca esti nedreptatit de statul roman in baza unei legii...te poti adresa instantei pentru recuperarea prejudiciului.
Daca consideri ca instantele romanesti nu au fost corecte cu tine, nu ti au respectat drepturile... te poti adresa CEDO, dupa ce ai parcurs calea legala din tara.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Curtea Internațională de Justiție (cunoscută și drept Curtea Mondială sau CIJ; franceză Cour internationale de justice) este principalul organ judiciar al Națiunilor Unite. Ea are sediul în Palatul Păcii de la Haga, Țările de Jos. Principalele sale funcții legale sunt soluționarea litigiilor prezentate de către statele membre și de a da avizele consultative cu privire la întrebările adresate de către organele autorizate în mod corespunzător.

2. Curtea Penală Internațională (numită uneori și Tribunalul Penal Internațional) este o instanță de justiție internațională permanentă, cu sediul la Haga în Olanda. Menirea și scopul acestei instituți juridice internaționale este de a judeca persoane care au comis genociduri, crime de război și crime împotriva umanității.

In cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile, va puteti adresa instantelor din Romania si apoi CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate contacta curtea suprema de justitie de la haga? cercelgeo cercelgeo In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de ... (vezi toată discuția)
Tribunalul de la haga oana99 oana99 Va rog frumos cine ar putea sa-mi raspunda si mie. Pentru a deschide un proces la haga de unde se incepe?? Trebuie avocat din romania sau de acolo?? Pentru un ... (vezi toată discuția)
Ajutor - stramutare litigiu la haga manolache80 manolache80 cum pot sa mut un proces din romania la haga pentru ca nu sunt multumita de justitia din tara noastra (vezi toată discuția)