avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind
- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale
am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.
apreciez initiativa dvs si nu pot decat sa va sustin in demersuri.
un scop, care vi-l propun, ar fi sa incercati sa demarati niste programe de educatie civica mai ales in randul tinerilor care vad ca dau o totala dovada de necunoasterea legilor.
putem vedea pe acest site, zilnci, tineri care ne relateaza despre bataliile lor facute in cluburi si discoteci, fara sa cunoasca urmarile pumnului dat.
" Citizen's right to know? " O concurenta devastatoare pentru IPP:)
Consider ca este o initiativa cu adevarat demna de tot respectul si suportul. O implicare masiva a societatii civile in dezbaterile publice aproape inexistente privind propunerile legislative cred ca ar face diferenta. N-ar fi stricat nici inaintea referendumului, cand majoritatea populatiei a votat strict emotional si total neinformat, sau manipulat.
Cum problema finantarii este probabil cea mai acuta, puteti incepe prin extinderea meniului forumului cu un link catre ...formularul 230 destinat consiliatilor multumiti , care vor puta redirectiona 2% din impozitul lor pe venit catre asociatie. Apoi mai sunt si sursele de finantare la care apeleaza si BCC...
Succes:)
Da, este o initiativa buna, cum dealtfel orice initiativa in plan civic este intotdeauna de apreciat.
Din ce directii veti atrage fonduri pentru diversele proiecte? Exista fonduri de la avocatnet?
cat de idependenta va fi asociatia vizavi de sc avocatnet?
O asociatia insemana oamnei care vor si au timp sa se implice in organizarea si acyivitatea acesteia.
Eu am mai activat in ONG, este una din experientele placute pe care le-am avut.
In masura in care mi-ar permite timpul, poate mi-ar place sa colaborez pe proiecvtele unei astfel de asociatii, dar trebuie cu siguranta sa existe intai un nucleu de oameni daruiti si doritori sa se ocupe de acest ong si sa aloce suficient timp acestuia.
Eu doresc mult succes, si sper sa raman la curent cu ce se intampla in acest sens.
Buna ziua,
Toata consideratia pentru aceasta initiativa!=D>=D>=D>
Desi nu sunt de foarte mult timp pe acest site,zilnic vad cum Avocatnet evolueaza din bine in mai bine.
In masura in care acest lucru este posibil,mi-ar placea foarte mult sa fac parte din aceasta asociatie Avocatnet,in masura timpului disponibil.
Este un proiect foarte ambitios,insa si foarte util,in contextul in care foarte multi cetateni,in special tineri,nu detin cunostintele minime necesare oricarui cetatean-despre legi si respectarea lor in primul rand,despre drepturile si obligatiile pe care le avem fata de stat,dar mai ales fata de semenii nostri etc...
Va urez mult,mult succes in tot ceea ce faceti si veti face in continuare!
Sper si chiar doresc sa raman la curent cu tot ceea ce se intampla vis-a-vis acest subiect.
Sustin ideea, mai ales parte care se refera la studenti. Majoritatea studentilor de drept din Romania termina facultatea fara sa aiba prea multe idei despre lumea proceselor, fara sa vada o sala de judecata. Aceasta asociatie ar fi si in folosul lor, cum si in folosul tuturor.
Mult succes