avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am găsit asta dar nu este mare lucru.

[ link extern ]

[ link extern ]
Nici nu stiu daca este adevărat.

""Oamenii de știință de la laboratorul din Wuhan au recunoscut că au fost mușcați de lilieci infectați cu noul coronavirus, în timp ce colectau probe dintr-o peșteră.

Unul dintre cercetători a declarat că dinții unui liliac i-au trecut prin mănușile de cauciuc ca un ac, informează Daily Mail."

Totodată, personalul din cadrul laboratorului a lucrat probele fără a purta măști, încălcând regulile stricte de siguranță ale Organizației Mondiale a Sănătății, se observă în imagini surprinse de o echipă de televiziune din China și difuzate în 2017.""

[ link extern ]

Dar, în 2017.
Nu vad cum sa se infecteze cineva în 2017 și sa apara epidemie in China în 2019, la 2 ani.

Este exclusa o teorie conform căreia Sars-Cov-2 sa fi apărut în 2017, sa se fi răspândit în toată lumea și apoi sa aiba loc o.explozie de infectari vizibile, letale la.un mod agresiv accelerat, fără ca timp de 2 ani sa existe probleme.

OMS nici măcar nu a localizat vreo specie de.lilieci care sa fie purtători de Sars-Cov-2.
Au spus doar ca nu exista în Wuhan astfel.de lilieci.

S-au găsit anterior lilieci cu coronavirus dar nimic care sa duca la.o evoluție spre Sars-Cov-2.

Ce parere aveti?
Aveti alta parere?

Nu am inteles in ce zona a Chinei ar fi fost mușcat cercetătorul chinez de liliac.
Prin mușcături se poate transmite virusul Sars-CoV-2?
La.oameni prin mușcături se poate transmite virusul de la om la om?

Sau, pe varianta teoretica lansata de Embarek de.la OMS cu transmiterea virusului prin carne congelata cum.s-ar fi produs infectarea?
Embarek pare convins de aceasta teorie și sunt curios sa o înțeleg.

Știe cineva sa răspundă la aceste întrebări?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
E o absurditate treaba cu liliacul, o stire aruncata la misto.

Cu privire la Embarek, el se bazeaza pe faptul ca virusii gripali A si B pot supravietui la temperaturi joase (4C cea de frigider) cam 3 zile. De acolo pana la a demonstra firul evenimentelor e cale lunga.

Nu poti gasi sursa daca n-ai gasit "pacientul zero".
Pacientul zero nu cred ca mai poate fi găsit daca virusul ar fi apărut înainte de decembrie 2019.
S-a afirmat ca ar fi apărut în august 2019 în China.
Pare ca virusul sa fi existat și in Italia si Franța anterior de decembrie 2019 daca este adevărat ce susțin aceste state.
Aveti aici anumite aspecte legate de aceasta probabilitate:

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Virusii pot supravietui și daca sunt congelați.
Deci, sub zero grade Celsius.
În Himalaya s-au tot dezghețat ghețari pana în decembrie 2019 și exista risc de pandemie si din acest motiv.

Teoria lui Embarek poate avea un fundament logic vis-a-vis de produse congelate care sa conțină virusul Sars-CoV-2 dar de unde proveneau acele produse?
Chiar faca virusul ar fi existat dinainte de decembrie 2020 acela a fost momentul în care totul a explodat pur si simplu.
Oricum, rămâne și întrebarea cum s-a transmis virusul prin produse congelate.

Ar trebui facute verificări si cu privire la persoanele care au decedat în China, Italia și Franța anterior de decembrie 2020, daca prezentau simptome.de Covid-19 .
Embarek nu pare sa stie sau sa fi auzit despre asa ceva.
Nici nu l-a întrebat nimeni la conferința de presa despre asa ceva.

Daca virusul Sars-CoV-2 ar fi existat înainte de decembrie 2019 nu pot sa cred ca nu ar fi decedat nicio persoana în Italia și in Franța.
În China, în august 2019 a existat o aglomerare neobișnuită in spitalele din Wuhan, conform unei filmari din satelit facuta întâmplător și postata pe net de Google, daca nu greșesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)