Stiti ca v-am mai spus de câini care sa depisteze Sars-Cov-2.
In Chile și in Finlanda încercau sa uziteze de asa ceva.
Și România a demarat un astfel de program:
[ link extern ]
,,Textul care ne atrage atenția este însă art. 2 al Hotărârii nr. 6/2021 care instituie obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 , efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară. Această obligație este în sarcina tuturor persoanelor, indiferent de cetățenie. Termenul de aplicare a dispozițiilor privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ a fost prorogat până la data de 12 februarie 2021, ora 00:00."
,,Din momentul în care se vor aplica aceste dispoziții legale înseamnă că un cetățean român nu mai poate intra în țară în absența testului negativ RT-PCR."
[ link extern ]
Stiti ca va spuneam ca va fi dezastru daca nu se va face carantină zonala.Fara izolare la.domiciliu aceasta fiind greseala vitala de apărare împotriva Covid-19.
Era o masura necesara în martie 2020.
Ceea ce vor sa facă acum îmi pare fără sens și nejustificat.
Deja ne-a invadat virusul si este un razboi de uzura la baioneta.
Cu școlile deja a ieșit haos cum ma asteptam.
Era însă necesar a se incerca deoarece nu vor fi infectari peste tot, cel puțin nu acum imediat.
Aveti aici si situatia cu infectarile cu tulpina UK:
[ link extern ]
Oamenii nu au fost plecați din tara și nici nu au avut contact cu persoane venite din străinătate.
Mie imi pare din ce în ce mai credibila teoria mea cu apariția independenta a tulpinii din UK în România.
La ce sa mai faci atata deranj cu teste PCR daca deja ai în tara infectari foarte multe cu aceasta tulpina și se pare ca se mai fac si in continuare in mod independent?
Nici daca ne-am referi la tulpina sud-africană și cea braziliana nu stiu cât se mai merita deranjul.
Acesta nu am auzit sa fi intrat in România.
Tot lupta cu mastile de.protecție puternica rămâne lupta cea mai eficientă.