avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai una din banuieli ar fi ca au fost mai multe focare concomitente sau aproape. Altfel nu prea are logica harta raspandirii.

Daca a existat înainte de decembrie 2019, probabil s-a manifestat dar nu s-a cunoscut asta. Nu se putea cunoaste despre ce e vorba.
Da, se pare ca au fost mai multe zone din China cu focare concomitente.
Dar, asta nu prea arata nimic concludent.
Daca a plecat o persoana infectata sau mai multe în zone diferite explozia de infectari a avut loc cam în același timp.
Mai sunt și asimptomaticii care habar nu aveau ca sunt infectati.
Insa, chinezii puteau vedea unde este focarul la inceput pentru ca nu era pe o zona foarte extinsa în primele zile.din decembrie 2019.

Daca Sars-Cov-2 exista din august 2019 trebuie sa fi decedat niște persoane.Nu cred ca nu deceda chiar nicio persoana în China.
Și în Italia și in Franța la fel, după luna august 2019, nu avea cum sa nu decedeze nicio persoana de Covid-19.
Dar, de ce nu s-au îmbolnăvit și medicii înainte de decembrie 2019?
Ati vazut ce a fost în Spania și in Italia cu infectarea medicilor după decembrie 2019.
Nu prea mai erau medici la.un moment dat, prin februarie 2019.

Faca virusul a luat-o rău razna la.un .moment dat și a facut ravagii.
Ce l-a făcut sa o ia razna și sa devina atat de agresiv daca exista anterior de decembrie 2019 inclusiv în Italia și in Franța.?
Probabil ca a fost ceva asemănător și in Spania.
Spania insa nu a zis nimic si a fost lovita extrem de tare de noul coronavirus.

Eu știam ca virușii își scad agresivitatea în timp și nu devin mai agresivi.
Se vede ca a mai scăzut în agresivitate.

Din păcate, chiar dacă ar fi apărut virusul mai devreme de decembrie 2019 tot nu ajuta pentru ca nu se face imunizarea prin infectarea populatiei decât pe timp foarte scurt, de câteva luni.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Stiti ca v-am mai spus de câini care sa depisteze Sars-Cov-2.
In Chile și in Finlanda încercau sa uziteze de asa ceva.

Și România a demarat un astfel de program:

[ link extern ]

,,Textul care ne atrage atenția este însă art. 2 al Hotărârii nr. 6/2021 care instituie obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 , efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară. Această obligație este în sarcina tuturor persoanelor, indiferent de cetățenie. Termenul de aplicare a dispozițiilor privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ a fost prorogat până la data de 12 februarie 2021, ora 00:00."

,,Din momentul în care se vor aplica aceste dispoziții legale înseamnă că un cetățean român nu mai poate intra în țară în absența testului negativ RT-PCR."

[ link extern ]

Stiti ca va spuneam ca va fi dezastru daca nu se va face carantină zonala.Fara izolare la.domiciliu aceasta fiind greseala vitala de apărare împotriva Covid-19.
Era o masura necesara în martie 2020.

Ceea ce vor sa facă acum îmi pare fără sens și nejustificat.
Deja ne-a invadat virusul si este un razboi de uzura la baioneta.

Cu școlile deja a ieșit haos cum ma asteptam.
Era însă necesar a se incerca deoarece nu vor fi infectari peste tot, cel puțin nu acum imediat.

Aveti aici si situatia cu infectarile cu tulpina UK:

[ link extern ]

Oamenii nu au fost plecați din tara și nici nu au avut contact cu persoane venite din străinătate.
Mie imi pare din ce în ce mai credibila teoria mea cu apariția independenta a tulpinii din UK în România.
La ce sa mai faci atata deranj cu teste PCR daca deja ai în tara infectari foarte multe cu aceasta tulpina și se pare ca se mai fac si in continuare in mod independent?

Nici daca ne-am referi la tulpina sud-africană și cea braziliana nu stiu cât se mai merita deranjul.
Acesta nu am auzit sa fi intrat in România.

Tot lupta cu mastile de.protecție puternica rămâne lupta cea mai eficientă.
În plus, pot exista persoane infectate în avion sau autocar și sa se infecteze mai mulți desi toti aveau test PCR negativ.

Nu am observat daca mai intra sau nu în carantină cei cu teste PCR negative.

Și persoanele vaccinate pot fi infectate și sa transmită virusul.
Tot la.fel.se.pot și infecta.

Este o lupta la baioneta in prezent...si virusii sunt mult mai mulți.decat noi...
,,China a refuzat să ofere date neprelucrate în legătură cu primele cazuri de COVID-19 echipei de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care investighează originea pandemiei de coronavirus, a declarat sâmbătă un membru al misiunii OMS, relatează Reuters , citată de Agerpres."

,,Echipa OMS a cerut datele neprelucrate în cazul a 174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 pe care autorităţile chineze i-au identificat în faza incipientă a epidemiei din oraşul Wuhan, în decembrie 2019, precum şi în legătură cu alte cazuri, însă tot ce a primit a fost un rezumat, a declarat Dominic Dwyer, un expert australian în boli infecţioase, membru al echipei OMS."

[ link extern ]

Deci, China nu a cooperat la un mod suficient.
Erau date extrem de importante pentru anchetă.

China nu pare sa vrea sa se afle ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

,,Dan Andrews, premierul statului Victoria, a anunțat că Melbourne va intra în lockdown pentru cinci zile din cauza Covid-19. Decizia a fost luată după ce numărul de cazuri de la un hotel al aeroportului orașului australian a ajuns de la 13 la 19.

Trebuie să stopăm aceste cazuri, mai ales că este vorba de varianta britanică a virusului . Dacă aşteptăm să fie mai multe cazuri pozitive, atunci va fi prea târziu", a declarat Andrews."

[ link extern ]

După un an și ceva Australia a inteles ce trebuia făcut imediat, în urma cu.un an de zile.
În prezent, nu știu cat mai ajuta pentru ca si ei au fost invadați de noul.coronavirus.
Au ajuns la vorba mea de de mai bine de un an de zile cu precizarea ca nu trebuia lăsat virusul sa invadeze teritoriul.

Doar China pare sa stea bine dacă ne raportam la statele care au avut grave probleme cu noul.coronavirus.

Taiwanul nu a avut niciodată grave probleme având mare grija la ceea ce se întâmpla în China.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)