avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cum se calculează data pandemiei?
Daca infecția cu Sars-Cov-2 ar fi început din august 2020 ar intra în calcul durata pandemiei din august sau din decembrie 2020?

Pandemia de gripa spaniola a durat 2 ani dar nu stiu cum s-a calculat durata.
La gripa spaniola tulpinile modificate genetic au scăzut insa in forta.

La Sars-Cov-2 nu prea se vede o scădere efectiva ci mai degrabă o constanta a acestuia cu modificări genetice care vor ridica probleme in permanenta daca nu va fi eradicat.

Cred ca mastile de protecție care ucid virusul ar avea un rol vital în scurtarea duratei pandemiei daca se va merge în paralel și cu vaccinarea.
Mastile acestea sunt foarte importante pentru ca ucid virusul si scade enorm riscul de transmitere a acestuia.
La aceste masti de protecție care ucid virusul ma refer.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ar fi bine dacă s-ar alătură discuției noastre un zoolog care sa stie unde ar mai fi în lume lilieci care sa fie purtători de coronavirus.
În afara de China ar mai fi și pe lângă China astfel.de lilieci, dar, tot în zona Asiei.
Pe alte continente nu știu daca exista lilieci purtători de coronavirusuri.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Președintele României, domnul Klaus Johannis, a afirmat in urma cu câteva zile ca pandemia se va sfarsi in vara, bazându-se pe vaccinare.

Sa fi calculat cineva cât va mai dura pana sa se vaccineze populatia României pentru a se ajunge la 70%?

In urma cu cateva cu câteva zile, mai înainte ca președintele sa spună acest lucru un cunoscut mi-a spus ca el a auzit ca pandemia se va sfarsi în vara.

I-am spus ca nu cred asa ceva si s-a cam supărat.

De fapt, ar trebui sa ajungem la situatia de a nu mai fi persoane infectate cu Sars-Cov-2 internate in spital.Daca vor face toți forme ușoare exista riscul de deces și ar trebui sa dispară pandemia desi virusul si-ar vedea în continuare de drum.
De.virus în niciun caz nu scăpăm pana in vara la.cum se misca lucrurile în România și in mai toata statele, cu excepția statului Israel.

Nu am inteles un lucru.
Persoanele cu comorbiditati care au fost vaccinate au mai decedat după infectarea cu SARS-CoV-2, ulterior vaccinării?
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
Nu se va sfarsi, va lua pauza, bazat pe anotimpuri. Nu prea vedem astfel de virusi vara. Va fi un minim, apoi revenirea, apoi vaccinul nou si tot asa.

"Persoanele cu comorbiditati care au fost vaccinate au mai decedat după infectarea cu SARS-CoV-2, ulterior vaccinării?"
Nu se poate face o afirmatie la mod general.
Pana la vara vom avea tulpina britanica.
Nu cred ca o sa mearga cu pauza chiar daca vara ar scadea puterea de transmisie a virusului.

Eu nu cred ca Romania va ajunge la vaccinarea a 70% din populatie pana la vara.

Raspunsul ar fi oarecum simplu.
A decedat sau nu cineva dupa vaccinare pana in prezent dintre persoanele cu comorbiditati care s-au infectat ulterior vaccinarii?
Ar fi util de stiut.

Am vazut ca la ATI sunt astazi internate 975 de persoane infectate cu virusul.
Exista si persoane vaccinate printre acestea?
Nu s-a zis nimic dar nici nu a intrebat nimeni.

Din cate am inteles eu, cei vaccinati nu ar mai trebui sa ajunga la ATI.
Rusia face cercetari de laborator si va cerceta virusuri din perioada Paleoliticului.
Cred ca au inteles ca incalzirea globala poate reactiva virusuri foarte vechi care pot fi extrem de periculoase pentru viitorul omenirii.
V-am mai spus de topirea ghetarului din Himalaya de acum un an si se tot topesc ghetarii.

[ link extern ] /

Incalzirea globala va crea mari probleme in viitorul apropiat.
Aveti aici ce a descoperit NASA.Un ghetar a plecat aiurea pe mare si va afecta fauna si flora marina dar si animalele.

[ link extern ]

Israel vine cu ideea de a se apela la ozon pentru dezinfectare.
Ar putea sa fie de mare ajutor acest lucru in scoli si in alte spatii inchise.
Este si mai putin periculos decat razele UV.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)