avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Varianta de coronavirus din Brazilia "ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja boala". Anticorpii nu au efect în cazul variantei P1.

Descoperirile evidenţiază viteza şocantă cu care P1 a evoluat, devenind varianta dominantă în doar opt săptămâni, potrivit Mediafax care citează The Mirror."

[ link extern ]

Adică...cam ce va spuneam ceva mai sus...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
Am inteles ca in Elveția se intra numai cu vaccinare, test PCR negativ și 14 zile de carantina obligatorie dacă ai test negativ.

Elveția încearcă sa se apere bine dar are și bani mulți in băncile lor...elvețiene...

Ei se feresc de noile tulpini, cea sud-africană și cea braziliana.
Au avut și grave probleme in trecut cu noul coronavirus.

Ce parere aveti, este corect sau exagerat modul în care procedează Elveția?

Este cea mai dură apărare în ziua de astazi.

Vor întra sau nu noile.tulpini de coronavirus Elveția in aceste condiții?

Va pare sau nu tardiva o astfel.de apărare în acest moment?
Elveția s-a mișcat foarte prost...De.fel...

De abia acum se gândește sa se apere...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
Cum se explica faptul ca toată lumea poarta masti pe strada și totuși se infecteaza masiv populatia din zonele aglomerate?
În România oamenii au respectat masurile de protecție și au purtat masti de protecție.

Ar trebui ca autoritățile sa ne expună un punct de vedere motivat și exemple concrete despre cum s-au infectat oamenii.Ma refer la.exemple reale concrete.
Sau sa ne spună ce ar bănui cei de la DSP care fac anchetele epidemiologice.
Oricum, nu se poate sa nu spună nimeni adevărul.Deci, chiar dacă mulți ar minți tot exista un adevăr.

Sa nu fie suficiente mastile normale în spatiile închise?
Eu asa bănuiesc.
Și nu de acum...
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
S-au închis teatrele, cinematografe și localurile inchise.
Câte infectări s-au făcut asa?
Au astfel.de date?
Eu nu as crede.Se merge pe o bănuială.

La restaurante ar exista un risc dar nu cred ca este atât de ridicat daca se păstrează o distanta de cativa metri.

Cat ajuta inchiderea magazinelor la ora 21?
Nu ajuta ci mai mult incurca.

Se merge pe ceva aiurea si negândit suficient.
În toată Europa s-a procedat la.fel doar ca exista diferențe.

La biserica cati s-au infectat?
Se zvonește ca se vrea inchiderea bisericilor in preajma Pastelui.
Oamenii poarta masti.
Daca mastile protejează de ce sa se închidă bisericile?

As vrea sa ne spună cineva cati s-au infectat la.biserica.
Un număr infim.
Au fost doar câțiva preoți și nici nu se stie daca s-au infectat in biserica.
A mai fost și un călugăr care s-a infectat in afara mănăstirii și a infectat mai mulți calugari.

Atata timp cât nu corelează vaccinarea asa cum trebuie masurile.de restrictie actuale nu ajuta.

A început sa fie deranjant faptul ca autoritățile nu se descurca.
Parca ar face intenționat.
Mesajul meu de mai sus se refera strict la autoritățile care gestioneaza situatia pe parte medico-sanitara și nu la alte autorități din cadrul guvernului.

,,OMS: Pandemia de Covid-19 a provocat mai multe traume decât al Doilea Război Mondial"

,,Maria Van Kerkhove, șeful unității OMS pentru boli emergente și zoonoze spune că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a adăugat, totuși, că numărul cazurilor de persoane cu probleme de sănătate mintală al pandemiei va crește, fiind o problemă majoră pe termen lung."

[ link extern ]

Doamna de la OMS ne cam spune ca virusul s-a transmis natural de la animal la om, ea fiind specializata în asa ceva.
Nu ne spune însă și pe ce anume se bazează dpv științific.

Marea Britanie are mai multe persoane decedate din cauza Covid-19 decât au avut în al doilea război mondial.
Au făcut niște greșeli colosale și au plătit prețul greșelilor.
Nu au știut sa îmbine democrația cu necesitățile de apărare.
Și la noi tot de aici au aparut problemele deoarece s-a ,,forțat " democrația exact atunci când nu trebuia și acum s-a ajuns la încălcarea valorilor democratice pentru ca nu știu ce sa mai facă și cum sa scoată cămașa.
Au crezut în mod greșit ca vor putea controla virusul daca va intra în țară și se vede ca nu este deloc asa.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)