avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inchiderea Bucureștiului la ora 22 duce la aglomerație in mijloacele de transport în comun.
Și unde trebuie sa nu fie aglomerație?
Tocmai în mijloacele de transport în comun pentru ca acolo este unanim stabilit ca este riscul de transmitere si de răspândire in toate direcțiile a virusului SARS-COV-2.

Cu ce ajuta limitarea circulatiei la ora 22 în București nici cei care au stabilit asa ceva nu cred ca ar putea sa răspundă...
Nu pot da un răspuns pertinent pentru ca nu exista.

Sunt masuri care irita populatia si eu am impresia ca se cauta scandal cu populația.
În mod logic este evident ca o astfel.de masura restrictiva are drept scop principal acest lucru.

Pentru a se putea ajunge la o dictatura este necesara o mare revolta.
Oare sa se vrea acest lucru?
Nu ma refer doar la România...

Sunt tare curios ce vor decide cu privire la noaptea de Înviere.
Biserica Ortodoxă Română a zis clar ca nu accepta inchiderea bisericilor in acest an.
Nici oamenii nu accepta asa ceva în acest an.
Au avut un an la.dispozitie ca sa rezolve ceva.
Nu interesează pe.nimeni de ce nu au reușit și nici nu mai sunt cotați cu șanse sa rezolve ceva.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2021
Acum am văzut și eu ca se pregătesc proteste mondiale.
Din martie 2020 aveam temerea ca se va ajunge la asa ceva pentru ca acesta este efectul unei pandemii prost administrata.
De aceea, era vitala restrangerea drepturilor si a libertăților fundamentale ale omului pentru câteva luni ca să nu ajungem în situația actuală. Daca isi mai aduce aminte cineva de ceea ce spuneam în martie 2020...
Drepturile omului trebuie sa fie în mod inteligent, oportun si proporțional restrânse.
Cine a dat sfaturi ca sa se ajunga la ce avem astazi îmi pare ca a premeditat.
Marii oameni de stat au fost manipulați de unii specializați în manipulare.
Naivitatea oamenilor de stat a dus la asa ceva.
Nici nu știau de capul lor...
Ei se pricep sa ia voturi...si atat...

Este posibil sa fi fost inevitabil ceea ce s-a întâmplat...dar, nicidecum pentru ca nu s-ar fi putut evita...

Și ca sa mai glumim putin, stiți de ce nu a jucat Bruce Willis în filmul Titanic?
Pentru ca ii salva pe.toti...
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2021
Au aflat în martie 2021 ceea ce eu ziceam în martie 2020.

, Sunt nemulțumiri tot mai mari în Timiș din cauza carantinei. Președintele Consiliului Județean Timiș spune că mulți fentează restricțiile și merg la restaurante sau săli de sport din Arad, în timp ce cele din Timiș stau cu lacătul pe ușă."

[ link extern ]

Este însă un pas înainte...
Problema cea mare este ca poate fi prea târziu...si sa nu mai fie de mare ajutor...in ziua de astăzi...
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Ce parere aveti, vom avea si un val 4 pandemic dupa valul 3?
Pana in prezent nu am remarcat sa se fi inregistrat in lume un val 4 al pandemiei.
Insa, este adevarat ca, de abia ne aflam in valul 3...

Nu am inteles cand se estimeaza ca se va depasi 70% din vaccinarea populatiei Romaniei in scopul obtinerii asa zisei imunizari.

Practic, prin vaccinare, se tinde ca noul coronavirus sa ajunga sa aiba aceeasi forta letala precum o raceala...sau o gripa sezoniera...usoara...
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
La toamna se spera sa ajungem la pragul de 70%. Optimist-septembrie.

Valul 4 ar fi in toamna.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)