avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, 72 de ore.Cam mult...
Primarul s-a abținut de la vot.
O.fi primit un telefon ulterior, cine știe...

Măcar sa fie testati elevii care pot fi testați.
E mai bine decat nimic.
Stiti ca, eu ziceam de testari rapide acum vreo 8 luni dar este și mai necesar asa ceva acum.

Nu stiu ce au făcut timisorenii și cât de vinovati sunt deoarece la București se respecta destul de tare cu masti, etc. și tot sunt probleme.
Cred ca undeva la 2% nu respecta cu mastile dar cred ca au și probleme acestia, unii fizice iar alții psihice.

Unii nu sunt speriați dar altii sunt speriați.
Sa stiti ca eșecul lui Arafat a creat haos în rândul.populatiei.

Și eu am început sa adopt o poziție neutră.
Respect regulile dar vreau sa cunosc informațiile necesare ca să știu cum stam.
Sunt din ce în ce mai mulți cei care si-au pierdut încrederea în Arafat.

Suntem precum.situatia României pe parte economica de 30 de ani...
Adică...nimic care sa încurajeze și sa se vadă luminita de la capătul tunelului.
Pentru mine nu este de mirare pentru ca eu nu aveam așteptări de.la Arafat cu toată buna lui credință.
Problema este ce facem?
Încotro asa?
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
Ce informatii ati dori sa stiti si va sunt ascunse ? NU este fix nimic care sa incurajeze , si nici luminite nu exista , suntem intr-un tunel al carui capat se va vedea cand vom fi vaccinati in procente semnificative , nicidecum mai degraba . Fiti convins ca , daca ar avea vreo veste buna , autoritatile ar fi gramada pe televiziuni s-o transmita . Solutia ? lockdown , si nu cred ca Arafat nu a propus-o , doar ca nu el hotaraste . Decizia e la guvern , iar acesta e politic . Seful lui este Ministrul de interne , iar acesta are - la randul lui - ca sef pe Premier . Una e sa propui solutii si alta ca cei care decid sa le .accepte . Guvernul trebuie sa aiba grija , in acelasi timp , si de sanatatea oamenilor , si de economie , si de a pastra locurile de munca , si de a pastra in viata firmele , si cat capital politic pierd , etc. Arafat nu are alta atributiune decat sa propuna masuri de combatere a bolii , ceilalti cantaresc cat si cum .aplica . Deci , vreti sa stiti cum stam ? stam rau ...
CHKa, utilizator
Premierul Catu nu vrea lockdown în București.
Cel puțin în acest moment.
Oricum, au întârziat foarte mult si acum nu se stie ce ar iesi.
15 zile ar duce la o reducere dar se va urca la loc după aceea dacă nu se fac teste rapide .
Mai sunt cele care indica cine a trecut prin infecție.
S-ar zice ca cei vaccinați și cei vindecati nu ar mai transmite virusul.

Bucureștiul a fost foarte încurcat de Ilfov.
Bucureștiul nu stătea rău ca acum dar circulația aiurea a dus la haos.

DSP trebuie sa știe ce a fost și cum a fost și nu numai DSP...

Nu ajuta cu nimic daca inchid malurile în weekend.
Singura soluție viabila o constituie testarea.
Cine refuza nu întra în Mall.
Trebuie stiuta situatia cât mai aproape de realitate.

Degeaba se închid mail-urile.
Ii mai falimentează și pe aia.

Pana se face vaccinarea mai mor o gramada.

A zis dr. Valeriu Gheorghiţă acum ca s-au înscris zilnic câte 10 000 de persoane pe zi pentru AstraZeneca.

Eu as vrea sa știu câți s-au infectat la biserică, în localuri și in mail-uri.
Și cu ce viteza.Adică 1 azi, 2 mâine, etc.
Ar trebui actionat cu teste acolo unde ar fi probleme...
Dar, unde sunt probleme?

Nu au spus niciodata asa ceva.
Spun în București pe stânga și pe dreapta...

Și mai multe ar fi de știut dar degeaba...

Daca oamenii ar avea informații clare ar ști și ei mai clar.
Ei închid tot dar nu.spun nimic.
Dau niște numere la grămada.

Nu ar mai veni la Mall cei care au fost la petreceri daca se feresc sa fie prinși.
La fel și cei care se testează acasă și ies pozitivi.
Trebuie temperat avântul nesimțit care reprezinta un pericol.

Un copil a infectat 9 persoane acasă.
Nu au zis cu ce tulpina dar e cea britanică.
Era de asteptat asa ceva...
Mall-urile sunt sursa principala de raspandire. S-a demonstrat in UK. Alea trebuie inchise nu pietele in aer liber.
Vaccinul nu previne raspandirea, a zis chiar Fauci. Doar amelioreaza simptome. ATAT. E medicament, nu vaccin. Nu imunizeaza nimic, fapt ras-demonstrat decat se practica vaccinarea.

Bucurestiul vor sa-l bage in carantina ca au pica pe protestele de pe data de 20. Unii spun ca ar merita o pauza de clamare.
De aceea am și zis de testarea rapidă la mall-uri.
Nu mai are sens sa le.inchida acum.
Ori închid tot ori nu închid nimic.
Fara lockdown total.de 15 zile nu reduc substanțial nimic.
Alternativa o.constituie testarea rapidă asa cum aratam.

Proteste oricum pot avea loc si nu cred ca le vor putea opri decât dacă se va interveni în forță aproape ca in 1989.
De aceea se și tem dar ei au creat haosul actual pe care nu îl mai pot controla.

Ar putea adopta varianta cu testarea rapidă și pentru proteste mai ales ca multi sunt fără masti.
Ar fi o varianta de mijloc rezonabila pentru ambele părți implicate deoarece dreptul la proteste nu poate fi interzis în societățile democratice dar și dreptul la controlarea pandemiei exista.
Autoritățile zic ca la proteste se transmite virusul.dar virusul nu se poate transmite decât cei infectati...
Doar ca ar putea creste numărul protestatarilor daca s-ar face testari pentru ca nu ar avea temerea ca s-ar putea infecta la proteste.
Pe de alta parte, altii s-ar teme sa vina daca ar ști ca sunt infectati.

Pentru a se controla pandemia trebuie făcut și ceva efort...

Referitor la cei vaccinați se susține ca aproximativ 65% din ei nu ar mai ajunge sa transmită virusul.
Ar trebui insa si ei testați pentru a se vedea.

În martie 2020 a fost sacrificata toată populația României pentru câteva sute de mii de oameni.
Dar, neștiința autorităților pentru trecutul apropiat este deja istorie...
Important este sa se acționeze cu talent macar acum...

Orice mișcare sau restrictie prost gandita duce la și mai mult haos.
Asta au tot făcut pana acum...au mărit haosul...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)