avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Chiar aveti impresia ca guvernantii au fost speriati de proteste in asa fel incat sa doresca sa ia masuri ? Ia sa vedem , ce s-a intamplat daca au iesit in strada 1000 oameni ? Pai...au intrat inapoi in case , as zice ... Nu stiu de ce credem ca , daca “ fentam “ regulile , ii pedepsim - oarecum - pe cei din guvern , ca nu e deloc asa , ei isi vad mai departe de functii , salarii , indemnizatii , afaceri ... Practic , ne pedepsim unul pe altul , ne punem viata in primejdie unul altuia , atat . Ce se va intampla cand va fi depasita capacitatea spitalelor ? vor sta pacientii pe coridoare . Cand vor fi si acestea pline , vor sta in ambulante , cu ( sau fara ) oxigen . Iar cand nici masini nu vor mai fi , vor ramane acasa si - eventual - se va constata decesul . Opinia mea e ca , cu cat mai multa impotrivire la reguli exista , cu atat mai mica va fi responsabilitatea autoritatilor , deci , realist vorbind , chiar ii ajuta . Nu vor oamenii lockdown - nu il instituie , asa au sansa ca nici firmele sa nu falimenteze , sa nu cresca exponential somajul , ba chiar sa incaseze cate ceva la buget . Credeti ca isi doresc o inchidere totala ? nicidecum , dupa cum lesne se poate vedea , dimpotriva . Necazul e ca pretul va fi platit de populatie , socotit in numar de morti , in oameni care raman cu sechele si cu sanatatea pierduta timp indelungat , unii chiar pe viata ... Dar avem satisfactia ca am fost niste viteji si ne-am impotrivit regulilor , niste adevarati “ geti “ ( cum aud mai nou ca exista in Romania , de la geto-daci pare ca i-am dat afara pe daci , vor fi gresit ei cu ceva ... )
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
CHKa, utilizator
Eu zic ca se tem de proteste.
Sunt mult mai mulți cei nemulțumiți.
În prezent se respecta regulile

Eu am zis sa fie testati cei care merg la proteste ca sa vedem și ce iese și ce transmit ei.
Mie imi scapa acest aspect.
Sunt unii care se îmbrățișează cu multa lume și nu au nicio problema.
Autoritățile ar cam trebui sa stie cati s-au infectat la proteste și sa ne comunice.
Sau o fi secret și acest lucru?
Habar n-am, ca să zic și eu precum Vlad Voiculescu.

Autoritățile se comporta haotic.
Habar nu au de capul lor în formula actuala.Asta este clar.

Eu sunt de acord cu premierul Cîțu pentru ca este mai bine decât sa mai dea niște restrictii aiuristice...

,,Premierul Florin Cîțu a transmis miercuri dimineață că „ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri, în paralel cu vaccinarea, pentru a nu fi necesare alte restricții sau carantină”. El a adăugat că după ce va crește capacitatea de vaccinare se va ajunge la administrarea zilnică a 100.000 de doze, la jumătatea lunii aprilie."

[ link extern ]

Cum spuneam, în București se respecta masurile de restrictie cu mici excepții.

V-am spus, eu as fi curios sa știu câți sunt infectati la proteste și câți au fost infectati la proteste.Sunt doua lucruri diferite.
Ma refer la ceva relativ și nu la ceva de o.exactitate a unui ceas elvețian.

Mai.toti de.la proteste sunt dușmanii mastilor.

Mai sunt și aia anti-vaccinistii...
Parca au fost la Universitate și se credeau superinteigenti și mândrii...
Aia sunt de-a.dreptul incredibili...Mai ales ca nici vaccinarea împotriva rujeolei nu o accepta...
Acestia sunt indignați daca s-ar accepta vaccinul rusesc din motive puerile dar însăși Germania îl accepta...in anumite condiții...

Deci, despre.ce vorbim?

Acest virus chinezesc a creat mai multe ipoteze de gândire decât am anticipat eu in ianuarie-februarie 2020.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am zis sa fie testati cei care merg la proteste ca sa vedem și ce iese și ce transmit ei.

Si care ar fi metoda prin care cei ce protesteaza sa si accepte testarea ? :)
Daca ei sunti anti, credeti ca stau ca oile sa-i testeze cineva ?
Mie imi.pare simplu.
Ca la discoteca, nu intra daca nu se testează.
Asa pot dovedi ca virusul nu exista cei care cred asa sau ce Dumnezeu o crede fiecare...
După aceea ii putem.privi liniștiți cum se pupa.si se îmbrățișează.Ei au si nevoie de afecțiune.
Tot la fel si autoritățile pot controla situatia.
D-le avocat , de mult nu se mai urmareste cine - unde s-a infectat . Cum sa-i testeze pe cei care vin la proteste ? sa faca un soi de strunga ( ca la oi ) prin care sa treaca doar cate un om , dupa testare ? Virusul fiind cu transmitere aeriana , e limpede ca infectarea se produce in multime , mai ales in spatii inchise , dar nu numai . E atat de extinsa , incat nu mai pot fi urmariti contactii , mai ales ca extrem de multi nu apar in evidentele oficiale pentru ca nu merg la medic si nu anunta pe nimeni ca s-au imbolnavit . Va dau un caz din familia mea , un copil in clasa 1-a , care frecvent racea , are 2 zile simptome extrem de usoare ( nas infundat , cu mai putin chef de joaca ) , dupa cele 2 zile , totul normal , parintii nici nu se gandesc la covid ( din pacate ) . In decurs de 8 - 9 zile , am numarat 8 infectati , de la unul la altul . Toti si-au facut teste rapide , pozitivi , unul singur a apelat la medic pentru ca a ajuns cu oxigenul la 90 . Deci , 7 nu au intrat in nici o evidenta , cu toate ca am insistat destul sa anunte . S-au izolat , trei erau oricum pensionari , ceilalti si-au luat concediu medical pe alt diagnostic , doi au preferat sa-si ia zile de concediu de odihna , toti stiind ca vor fi consecinte la job-uri daca se va afla ( din pacate acesta e adevarul , chiar daca nu mai mult decat priviri urate de la colegi ) . Ultimul a iesit din boala ( slava Cerului ) in urma cu 2 sapt . Si medicii se plang de faptul ca extrem de multi isi fac singuri teste si nu ajung la asistenta medicala decat cand sunt in stare grava . De aceea spun ca incidenta este mult-mult mai mare .PS . Uite , pana am scris eu mesajul , si @latka va intreaba acelasi lucru , cum sa se faca testarea ?
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)