CHKa a scris:
D-le avocat , de mult nu se mai urmareste cine - unde s-a infectat . Cum sa-i testeze pe cei care vin la proteste ? sa faca un soi de strunga ( ca la oi ) prin care sa treaca doar cate un om , dupa testare ? Virusul fiind cu transmitere aeriana , e limpede ca infectarea se produce in multime , mai ales in spatii inchise , dar nu numai . E atat de extinsa , incat nu mai pot fi urmariti contactii , mai ales ca extrem de multi nu apar in evidentele oficiale pentru ca nu merg la medic si nu anunta pe nimeni ca s-au imbolnavit . Va dau un caz din familia mea , un copil in clasa 1-a , care frecvent racea , are 2 zile simptome extrem de usoare ( nas infundat , cu mai putin chef de joaca ) , dupa cele 2 zile , totul normal , parintii nici nu se gandesc la covid ( din pacate ) . In decurs de 8 - 9 zile , am numarat 8 infectati , de la unul la altul . Toti si-au facut teste rapide , pozitivi , unul singur a apelat la medic pentru ca a ajuns cu oxigenul la 90 . Deci , 7 nu au intrat in nici o evidenta , cu toate ca am insistat destul sa anunte . S-au izolat , trei erau oricum pensionari , ceilalti si-au luat concediu medical pe alt diagnostic , doi au preferat sa-si ia zile de concediu de odihna , toti stiind ca vor fi consecinte la job-uri daca se va afla ( din pacate acesta e adevarul , chiar daca nu mai mult decat priviri urate de la colegi ) . Ultimul a iesit din boala ( slava Cerului ) in urma cu 2 sapt . Si medicii se plang de faptul ca extrem de multi isi fac singuri teste si nu ajung la asistenta medicala decat cand sunt in stare grava . De aceea spun ca incidenta este mult-mult mai mare .PS . Uite , pana am scris eu mesajul , si @latka va intreaba acelasi lucru , cum sa se faca testarea ?
Daca nu ai nimic de la ceva, nu e necesara nici un fel de evidenta sau statistica.
Daca va uitati pe statisticile de gripa din anii '90 veti vedea ca si atunci erau 4000 sau mai multi pe zi in plus cu gripa. Si ? Nu a fost baubau. A trecut totul in liniste ca in fiecare an.
Testarea trebuie sa se intample doar pentru cei care se simt rau, care au ceva vizibil, manifestabil. In rest...povesti. Frica in general omoara mai eficient si mai mult ca virusul.
D-le Claudiu, ca sa impui obligativitatea testarii e cam complicat. Legea impune masurile de test temperatura si igiena. Cam atat. Deja sunt companii mare care au pierdut procese pt ca au impus testarea. Daca vroiau asa ceva ar fi trebuit sa o faca de la inceput, ca si lege. Acum e tarziu...si usor de contestat.