avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Când eu spuneam ca trebuie interzise drepturi fundamentale în momentul zero știam de ce zic ca este necesar.
Interzicerea protestelor nu poate avea loc în acest moment fiind vorba de un drept democratic.Ar fi și o măsură inutila și neproportionala.

Testarea aduce lumina în întunericul actual.
Testarea ar duce la lipsa oricărui risc la adunările publice.

Nu se poate rezolva ceva făcând nimic sau lucruri fără sens.
Cam aceasta este situația actuala cu masurile anti-pandemice.

Cei care sunt infectati chiar dacă nu merg la proteste tot umbla aiurea în același stil.
Ce rost are sa te plângi de ei dacă nu faci nimic?
Niciunul.

Sa.se faca proteste fără testare inseamna sa faci nimic si sa dai vina pe ei fără a ști daca este asa.
Dar, este ușor sa dai vina pe unii neprobati și asa sa te și aperi, asa cum se tot încearcă a se insinua de autorități.

Ati vazut inutilitatea masurilor de la Timișoara .
Asta vrem și la București?
Eu nu vreau masuri inutile care sa enerveze lumea.

Haosul actual va continua fără a se incerca a se controla situatia si a reduce numărul.de infectari dar.cu masuri dovedite ca ineficiente.
Testarea ar dovedi ceva sau altceva...

Și eu am dat un exemplu cu un copil care a infectat 9 persoane din 9.

Incercati sa va dati seama ca o persoana infectata netestata poate infecta si 30 de.persoane pe zi dacă ne raportam la cei de la proteste, iar cele 30 câteva sute.
Deci, vrem sa facem ceva sau ne uitam pe pereți?

Restrangerea circulatiei nu ajuta suficient și mult.prea.putin în raport de ceea ce ar trebui.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021

CHKa a scris:

D-le avocat , de mult nu se mai urmareste cine - unde s-a infectat . Cum sa-i testeze pe cei care vin la proteste ? sa faca un soi de strunga ( ca la oi ) prin care sa treaca doar cate un om , dupa testare ? Virusul fiind cu transmitere aeriana , e limpede ca infectarea se produce in multime , mai ales in spatii inchise , dar nu numai . E atat de extinsa , incat nu mai pot fi urmariti contactii , mai ales ca extrem de multi nu apar in evidentele oficiale pentru ca nu merg la medic si nu anunta pe nimeni ca s-au imbolnavit . Va dau un caz din familia mea , un copil in clasa 1-a , care frecvent racea , are 2 zile simptome extrem de usoare ( nas infundat , cu mai putin chef de joaca ) , dupa cele 2 zile , totul normal , parintii nici nu se gandesc la covid ( din pacate ) . In decurs de 8 - 9 zile , am numarat 8 infectati , de la unul la altul . Toti si-au facut teste rapide , pozitivi , unul singur a apelat la medic pentru ca a ajuns cu oxigenul la 90 . Deci , 7 nu au intrat in nici o evidenta , cu toate ca am insistat destul sa anunte . S-au izolat , trei erau oricum pensionari , ceilalti si-au luat concediu medical pe alt diagnostic , doi au preferat sa-si ia zile de concediu de odihna , toti stiind ca vor fi consecinte la job-uri daca se va afla ( din pacate acesta e adevarul , chiar daca nu mai mult decat priviri urate de la colegi ) . Ultimul a iesit din boala ( slava Cerului ) in urma cu 2 sapt . Si medicii se plang de faptul ca extrem de multi isi fac singuri teste si nu ajung la asistenta medicala decat cand sunt in stare grava . De aceea spun ca incidenta este mult-mult mai mare .PS . Uite , pana am scris eu mesajul , si @latka va intreaba acelasi lucru , cum sa se faca testarea ?

Daca nu ai nimic de la ceva, nu e necesara nici un fel de evidenta sau statistica.
Daca va uitati pe statisticile de gripa din anii '90 veti vedea ca si atunci erau 4000 sau mai multi pe zi in plus cu gripa. Si ? Nu a fost baubau. A trecut totul in liniste ca in fiecare an.

Testarea trebuie sa se intample doar pentru cei care se simt rau, care au ceva vizibil, manifestabil. In rest...povesti. Frica in general omoara mai eficient si mai mult ca virusul.

D-le Claudiu, ca sa impui obligativitatea testarii e cam complicat. Legea impune masurile de test temperatura si igiena. Cam atat. Deja sunt companii mare care au pierdut procese pt ca au impus testarea. Daca vroiau asa ceva ar fi trebuit sa o faca de la inceput, ca si lege. Acum e tarziu...si usor de contestat.
Sa stiti ca testarea la serviciu este una și testarea la proteste este alta.

După parerea mea statul poate obține și interdicția de a veni la proteste a celor care își dau masca jos.Se poate obține hotărâre judecătorească în acest sens.

Este o forma de huliganism daca nu se dovedește ca este inofensiv un astfel de gest.

Testarea ar lamuri situatia si ar aduce liniștea pe planul transmiterii virusului la proteste.

Eu cel puțin sunt extrem de curios sa știu câți de la proteste ar fi infectati.

Statul ar putea sa și anunțe cati s-au infectat la proteste dar se pare ca la ultimele proteste nu prea s-a infectat nimeni.

Nici nu se vrea a se cunoaște asa ceva.
Este ușor sa faci afirmații neprobate.

Pot veni de acasă cu teste protestatarii și sa le facă pe.loc acolo ca să facă economie statul...si sa aiba încredere în teste oamenii...
Asa este , era imperios necesar sa se introduca interzicerea unor drepturi fundamentale , dar va aduceti aminte ce reactie a avut Avocatul Poporului ? si CCR ? si ca e neconstitutional sa-i izolezi pe cei asimptomatici , pentru ca ei NU pot fi considerati bolnavi ? Binenteles ca nu poti interzice protestele , abia atunci le-ai amplifica . Eu raman la parerea mea , nu poti face nimanui binele cu forta . Daca oamenii vor sa respecte regulile - bine - daca nu , e bine si asa . Facem cum putem mai bine si mergem mai departe ... asta - cred eu - e pozitia autoritatilor . NU guvernantii au de suferit , o eventuala plata politica ( pentru ca despre alta nu poate fi vorba ) e departe , peste mai mult de trei ani . Cat conteaza pentru oamenii obisnuiti viata aproapelui lor , e mai mult decat vizibil ... Altfel , sunt oripilati ca i-ar putea trece cuiva prin cap sa se puna vreo restrictie slujbelor de Paste , dar sa nu le ceara nimeni sa se comporte ca niste crestini ... Ca de obicei , forme fara fond ... Stimate @BX , cei despre care am povestit eu s-au testat ( cu teste rapide cumparate de ei ) pentru ca au avut simptome , nu chiar grave , dar nici usoare . Probabil aveti dreptate in legatura cu gripa , dar - nu puteti nega - in anii aceia nu erau pline sectiile ATI , nici atatia pacienti care necesita oxigen , si nici atatia morti , deci nu e acelasi lucru .
CHKa, utilizator
Momentul zero a fost anterior de momentul cu avocata poporului și CCR.
Deja era târziu atunci dar se controla cat de cat situatia pana în acel moment.
Cert este faptul ca după cca 1 luna s-ar fi ajuns în situația în care nu ar fi intervenit CCR.
Cursul virusului ar fi fost același și cu o mica deviere.

Si starea de urgenta au declarat-o prea tarziu.
Tot ,,specialiștii " ăștia erau și atunci...si tot cu calculele lor eronate...
Au mers pe.modelul occidental care era greșit.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)