CHKa a scris:
Pai , variantele pe care le-ati dat azi - ca singurele reale - au fost : testare mai intensa sau lockdown total . E adevarat ? De lockdown autoritatile nu prea vor sa auda , ca atunci chiar murim de foame . Ramane testarea . Ei , asta eu nu o prea vad cum , practic , se poate face . Prima data , treaba ca ar putea contribui firmele , cred ca glumiti . Sa faca donatii statului , sau cum ? Nu pot fi silite , si nici n-o vor face , decat sa se instituie o taxa , atunci nu ar avea incotro , doar ca guvernantii s-au angajat solemn sa NU cresca fiscalitatea . Si nu o vor face . La usa supermarketurilor , de unde asiguri personal medical in 2 schimburi , 7 din 7 ? ca nu au personal destul in spitale , sau pentru centrele de vaccinare ( sunt centre care nu pot fi deschise , cu toate ca au fost utilate cu bani grei , pentru ca nu se gaseste personal dispus sa munceasca acolo ) . Daca nu ai personal medical , credeti ca oamenii se vor lasa sondati in nas de fitecine ? ma indoiesc . La scoli ( acolo unde au marele noroc sa aiba macar o asistenta ) , s-au impotrivit parintii . Pe urma , ce faci cu un testat pozitiv ? doar sa nu-i permiti accesul in magazin , altceva nimic , nu-l poti raporta la DSP , ca nu-i cunosti identitatea si nu ai dreptul sa-l legitimezi . Nici in companii nu stiu ce s-ar putea face , stimatul BX spunea ca au fost salariati care s-au judecat cu angajatorii pentru ca au fost obligati sa se testeze , si au castigat . Poate s-ar putea deschide centre de testare unde sa se mearga voluntar , dar nu stiu cati ar merge ... Am auzit si din alte surse ( nu doar din familie ) ca oamenii se feresc cat pot sa se afle la job ca sunt infectati ( eu am inteles de ce , cu toate ca e total contraindicat , dar e un fapt ) . Se testeaza singuri - e 30-40 lei un test la orice farmacie , si , daca au un fir de constiinta ( si pot ) nu merg la munca 14 zile . Dar , daca nu au simptome prea vizibile sau deloc , tare ma tem ca nu fac nimic , isi vad de job si tac chitic . Asta a fost si ideea ( fixa , as zice ) a prof. Chereches , sa extindem testarea ( nu a spus niciodata cum ) si comunicarea eficienta - zicea - dar nici aici nu au fost amanunte . Comunicatori au fost de s-au saturat oamenii sa-i auda - guvernanti , alti politicieni , artisti , sportivi , medici , vedete de toata mana , ziaristi , s.a.m.d. Asa ca , nu-mi dau seama daca a fost o pierdere prea mare pentru Ministerul Sanatatii aceasta demisie din functia de consilier . Si inca un amanunt important , testele rapide indica prezenta virusului NUMAI daca esti in varful infectiei , deci o zi - doua , altfel rezultatul este negativ ( acele rezultate fals-negative ) , de aceea si la spitale se fac doar pentru triajul pacientilor , si se iau ca sigure doar cele pozitive . PS. Daca-mi permiteti o sugestie , dvs. nu sunteti un no-name , nu v-ar tenta sa va oferiti serviciile sa consiliati ministerul pe strategii ? dar - va avertizez - postul vacantat e onorific...
Testarea rapidă
Testarea rapidă se poate face printr-o plata a statului, a firmei și a clientului, o împărțire la trei.
Daca testul costa 30 lei fiecare da 10 lei.
Îmi pare rezonabil pentru localuri ca sa se poată deschide.
Important este sa avem siguranta ca nu întra în local nicio persoana confirmata pozitiv.
Este valabil pentru orice spațiu închis.
Se poate face și la mall-uri daca ei știu ca acolo este risc mare de transmitere a bolii.
Eu nu am informații în acest sens.
Persoana testată pozitiv poate fi identificata de politie.
Este vorba de o boala contagioasă și ne aflam în pandemie, fiind în stare de alerta ceea ce înseamnă că se pot lua masuri concrete.
În niciun caz o persoana infectata nu trebuie sa între în local.
Asa se vor descurca și cei din Horeca.
Trebuie o testare tintita.
Ce înseamnă testare tintita?
Este vorba de o testare care sa împiedice creșterea numarului de cazuri și mai ales acolo unde nu s-ar purta masti in interior.
Eu va dau doar directiuni deoarece doar verbal.se.poate discuta mult.
Ședințele se fac verbal și nu în scris.
Ignoranta autorităților
Ele fac ce cred ele.
Nu stiu ce informații au pentru ca doar asa poți vedea cât greșesc unde greșesc și de ce greșesc.
Este vital sa ai informații ca sa poți controla situatia.
Prof. Univ. Dr. CHERECHEȘ s-a supărat pentru ca a fost ignorat.
Poate ca ei se cred supertari dar nu se vede ca ar fi...si aceasta mie imi pare o mare problemă...
Și nu numai.mie.Mai nou, cam 60% din populație nu mai are baza in Arafat.
Ei par sa urmeze în continuare modelul ocicidental dar cu perdea, un fel.de perestruica.
Eu sunt de parere ca Arafat a obosit de vreo 6 luni și ca ar trebui schimbat și sa vina alta echipa mai în forma.
Este necesara o echipa noua după parerea mea și se tot confirma acest lucru.Avem și acel procent de 60%.
Din câte se vede, Arafat nu asculta de nimeni în afara de partea politica și daca nu asculta decât de partea politica este fara șanse sa poată face ceva.
Probabil ca, dacă nu asculta îl.schimba.
Culmea este aceea ca pentru a funcționa Horeca trebuie testare tintita ca sa nu existe risc.
Ei vor economie dar nu fac nimic.concret și testarea ar ajuta economia.
Consider demn gestul dr. Cherecheș deoarece dacă era inutil, în condițiile în care unii se cred superinteigenti dar au eșuat total nu cred ca avea alta variantă.Si în ministerul sănătății exista aceeași problemă.
Deci, asa cum.zic de vreo 6 luni, doar schimbarea lui Arafat cu echipa lui cu tot ar fi o soluție.
Ar exista și varianta unei reevaluări a celor din echipa lui dar o reevaluare deosebit de serioasa.
În acest moment mie imi place Vlad Voiculescu dar vad ca vor sa îl.schimbe.
Pare sa vrea sa facă ceva si pare ca tocmai de aceea vor sa îl schimbe.
Părea ca ar încerca să facă ceva...Dar...s-au supărat cei care nu mai pot face ei ceea ce vor...
Și măcar dacă ar fi făcut bine...