avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dr. Valeriu Gheorghiţă a spus de luna septembrie și nu de iunie.
Ei știu.
Oricum, se vor descurca cu vaccinarea si au inteles ca trebuie sa se grăbească.

Un duel în care adevărul este undeva la.mijloc...
Dr. Andreea Moldovan Vs. avocata Diana Sosoaca.
Și Dan Bitman a invitat-o pe doamna dr. Moldovan la un ,,meci".

[ link extern ]

Doamna dr. Andreea Moldovan zice ca masca a aparat-o de infectarea cu SARS-CoV-2 dar ea poarta masca de protectie puternică adică ceea ce recomand eu de foarte multe luni.
Dr. MOLDOVAN nu întra cu masca uda sau umeda la pacienții Covid-19. SI acest lucru îl.recomand de luni de zile.
Cred ca și ea schimba masca când întra în magazin daca ploua afara.
Respecta niște reguli stricte.

Avocata Diana Sosoaca nici ea nu s-a infectat.
Eu cred ca Dumnezeu o iubește si o apara ca nu găsesc alta explicație.
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021

Dupa un an concluziile mele sunt urmatoarele:

1. Purtarea sau nepurtarea este egala cu zero. Cine s-a imbolnavit s-a imbolnavit oricum, chiar si stand si acasa cu masca, cine nu, nu, chiar daca nu a avut-o nicaieri. Draglior, nu am purtat masca mai mult de cateva in total de la inceputul debandadei actuale. Am fost prin spitale, printre muncitori, pe la diverse firme, la mici si bere si gratare, in zone foarte aglomerate si in expeditii la munte unde am baut cafele la gramada din termos. Si? Nu am avut si nu o sa am nimic. Am purtat asa ceva in zone cu foarte mult praf sau compusi chimici sub forma de pulbere, in timpul tranzitarii unor astfel de zone.
Nu-s impotriva purtatului, dar nu las reguli aberante sa imi dicteze mie sanatatea. Daca vreti sa purtati, PURTATI, nu e problema. Chiar incurajez asta pentru alii, ajuta din p.d.v. psihologic.

2. Din observatii de la institutiile cu multi angajati (cu peste 200 de "pozitivi" in fiecare), statistic cei care s-au ferit cel mai mult au facut forme mai grave decat cei care nu au respectat regulile. Deci ca medie a fost mai bine pentru cei neregulamentari. Poate chiar voi reusi sa centralizez de la toti datele intr-un singur document, dar observatia este valabila pentru toate locatiile investigate.

3. Vaccinarea din pacate nici nu a demonstrat ca imunizeaza, nici ca opreste raspandirea. Din moment ce chiar Fauci a zis ca vaccinul e pentru ameliorare simptome, ar trebuie sa va fie clar aspectul asta. Nu e de fapt vaccin, e tratament pentru ameliorare simptome.

4. Exista o lipsa totala de logica in toata organizarea care vad ca continua la nivel global. Detaliile s-au tot discutat. Ultima aberatie de la noi e asta cu magazine inchise devreme.
Daca in 8h intrau 1000 de insi intr-un mall, tot aia 1000 vor trebui sa intre in 6h. Adica aglomertatie mai mare. Adica DEFECT ELEMENTAR DE LOGICA.
1.Eu sunt mai restrictiv decât dr. MOLDOVAN dar nici nu am întâlnit pe nimeni care sa fie confirmat infectat.
Însă, am umblat în aglomerație câteodată atunci când a fost inevitabil.
Purtarea mastii de protectie puternică ajuta în spatiile închise.
În aer liber este foarte discutabil dar in aglomerație te poți infecta si afara.

Este insa adevărat ca oricât te-ai feri se poate întâmpla sa te infectezi.
Eu insa acopăr absolut toate zonele posibile de infectare.
I-am blindat pe toți din jurul meu cu cele mai puternice masti existente.
Nici suprafețele nu le ating desi se spune ca sunt șanse mici de infectare in acest mod.
Daca ating ceva în cel mult 5 minute sau imediat ce pot ma spal pe mâini.
Pentru mine este ușor întrucât și înainte de pandemie urmam aceeași procedura.

4. 8nchiderea magazinelor chiar este aiurea si nu ajuta.
Am fost printre primii care am zis asa ceva si s-a confirmat.
BX, oamenii care nu au ieșit din casa și nu s-au întâlnit cu nimeni nu au cum sa se infecteze.
Știu ca și Angela Merkel era foarte speriata la un moment dat și zicea sa nu se deschidă ferestrele.
Oamenii de care ziceti se puteau infecta când duceau gunoiul sau când faceau ceva la care erau neatenți.

Oamenii respectivi locuiau la casa sau la bloc?

Este posibil.sa fi luat virusul când au atins ceva si au pus mana la gura sau la ochi.

O persoană am inteles ca s-a infectat intrucat a pus mana pe par și pe haine.
Era singura posibilitate.
Din acest motiv este indicat sa se poarte masti in spatiile inchise.

Eu am.pastrat mai mereu distanta de cativa metri fata de oameni.
Doar in sala de judecată nu pot face mereu acest lucru dar se poarta masti de protecție.
Vesti proaste dar era de asteptat pentru ca asa se cam vedea ca se va intampla incepand de vreo 2 luni in urma...
O evolutie neasteptata si anormala a viruslui.

„S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluție severă – pentru că și aici avem o parte din pacienții care sunt infectați care au această evoluție – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a declarat medicul la Digi24.

Acum, pacienții pot să stea acasă 12, 13 zile, cu saturație normală de oxigen, după care starea lor se agravează brusc. Acest lucru nu se întâmpla anul trecut.

Cei internați fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.

„Sunt extrem de importante complicațiile trombotice și multiple. Anul trecut aveam insuficiențe renale, aveam insuficiența respiratorie, dar complicațiile trombotice nu erau atât de multe în secție. Acum avem pacienți care aparent au evoluție bună, transmiți familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă și la un moment familia primește un telefon că a decedat și nu înțelege ce se întâmplă. Așa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a spus medicul."

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)