avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tari care s-au confruntat cu SARS in 2002 ( China , Coreea de Sud , foarte probabil si Taiwan ) nu s-au mai lasat prinse fara rezerve de materiale medicale de protectie , antivirale , s.a.m.d . Probabil , cand a aparut MERS , in 2012 , au actualizat stocurile si procedurile . Plus ca cei din sectorul medical stiau si cum sa actioneze , cum sa se protejeze , etc . , aveau experienta . Ati vazut , la noi au trebuit sa intervina cei din armata sa-i invete pana si cum sa se echipeze-dezechipeze in asa fel incat sa nu se infecteze .
Taiwan a luat masuri de protecție de asa maniera încât nu a fost nevoie de intervenție medicala.

Coreea de Sud a cam fost luată prin surprindere precum autoritățile române când ninge în luna ianuarie dar s-au descurcat bine medical.
Au fost cei mai dotați și s-au adaptat foarte repede.Chiar s-au mișcat cu talent pe partea medicala și a dotărilor urgente împotriva Covid-19.
Dar, i-a lovit tare noul coronavirus.

Cu echiparea medicilor am.postat și eu cum trebuie sa se echipeze și dezechipeze medicii.
Nu i-a pregătit nimeni desi se impunea de urgenta ca ministerul sănătății sa ia masuri urgente în acest sens.

Din acest motiv am postat un filmuleț chinezesc foarte bun în speranța că va fi de ajutor medicilor.

În sudul tarii nu am auzit ca armata sa fi arătat la medici echiparea și dezechiparea...
A fost un haos total și probabil ca erau toți panicați...intr-un târziu...

De la asigurările autorităților ca nu sunt probleme s-au trezit brusc cu Bau Bau ca le bate tare in usa...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Îmi pare foarte ciudata schimbarea atitudinii celor de la Timișoara.
Parca le-a băgat cineva pumnul în gură.
Erau foarte revoluționari.
Au aflat ceva ce noi nu stim?

[ link extern ]

,,Dispoziția dată de primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, pentru implementarea de restricții pentru limitarea răspândirii Covid-19, este „nelegală”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Conform acestuia, această dispoziție nu ar trebui aplicată, iar prefectura a cerut primăriei Sectorului 5 să o „revoce urgent”.

,,Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central. (...) Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura."

[ link extern ]

Mie imi pare corect sa revoce masura deoarece nu ajuta in mod efectiv.
În plus, cei din sectorul 5 plecau în alt sector si produceau aglomerație.

Piedone a avut intentii bune dar nu era ceva funcțional.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Discuții, discuții și iar discuții...

,,Raed Arafat, despre noile măsuri din Capitală: Nu putem sta să vedem cum spitalele sunt pline, iar oamenii nu respectă regulile"

[ link extern ]

În București se respecta regulile.
Poarta masca pe stradă toti, 99,9%.
Eu de vreo 2 luni nu am mai văzut oameni fără masca pe stradă.
Din 1000.de.persoane se poate întâmpla sa tina cineva masca sub nas.

În magazine mici am.mai văzut in centrul orașului persoane de etnie rroma fără masca in magazin dar persoane în vârstă de vreo 60 de ani.
Cei de etnie rroma se mai întâmplă să nu poarte masca dar în cazuri foarte rare.

Nu știu cum este în ghetouri dar cei de acolo nu prea ies deloc.
Este o lume subterana si cei de acolo nu vor sa iasă la lumina.

Deci, în București se respecta masurile și nu aceasta este problema.
Sa nu asigure mastile protecția nici în spațiu închis și nici în spațiu deschis?
Aceasta ar putea fi singura problema in mod logic daca ne raportam la respectarea restrictiilor dar la creșterea numarului de infectari.
De asemenea, tinerii se pot întâlni acasă la unul dintre ei și orice reducere a orei de circulație nu ajuta pentru ca ei se pot întâlni oricum.
Si iarăși ajungem la necesitatea testarii daca urmam acest raționament.
Nu se poate controla nimic fără testare rapidă în acest moment și ca sa fie eficienta ar trebui orientata tocmai catre tineri adică fix ce nu s-a facut pana acum.

Si localurile s-ar putea deschide daca ar fi testați cei din restaurante.

Orice reducere a dreptului la.circulatie nu va ajuta.
Doar un lockdown total ar ajuta la.scaderea numărului de infectari.

Deci, avem doua variante reale:
1. Lockdown total ca in starea de urgență.
2. Testare pentru a se controla situatia si a se izola subiecții infectati cu deschiderea localurilor, etc.

Cei care se pot întâlni aiurea o pot face și în lockdown daca isi dau silința.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Miniștrii se luptă între ei.
VLAD VOICULESCU pentru sănătatea oamenilor, cel de la educație pentru scoli și premierul sa nu ajungem la ,,Jocurile Foamei".

Fiecare are dreptate în felul său.

Dar, nu sunt decât cele două variante indicate de mine mai sus.

Echilibrul nu poate exista fără o testare pentru a se controla situatia si sa mearga și economia.
Firmele ar putea contribui și ele cu bani alături de stat și de clienții localurilor.
Deci, o împărțire în trei a costurilor testarii rapide.

Și la nivel județean situatia este la fel în.toate orașele mari.

,,Din cauza absenţei studenţilor de la cursuri sunt de 33 mil. euro lunar, adică 400 de milioane de euro anual. O sumă enormă. Pentru că studenţii au obiceiul, cum ştim, să meargă în baruri, la cumpărături, la filme, la teatru. La o cotă TVA de 19% (desigur, având în vedere şi împărţirea cotei TVA la nivelul ţării)"

[ link extern ]

Nu știu câți bani ar consuma testarea rapidă mai ales ca nu ar trebui facuta zilnic.

Ma întreb dacă au făcut vreodată astfel de calcule estimative care sa aibă drept finalitate libertatea de circulație și deschiderea localurilor, cinematografelor și a teatrelor.

Cat ar costa un lockdown total sigur au calculat...
Este principala atribuție a premierului Cîțu pentru ca el vrea sa evite sa ne ,,calificăm " la ,,Jocurile Foamei ".

Deja bate o adiere de vânt de sărăcie...
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)