avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai...ajungem sau nu pana in septembrie cu vaccinarea la 70%?

De vaccinul rusesc ce mai ziceti?
Ungurii si slovacii il folosesc de vreo luna.

Daca nu ne apuca octombrie cu sub 60-70 % mai am avea o sansa sa scapam de valul 4.

Am inteles ca vine in curand si vaccinul de la Johnson in Romania.
Unii il vor pe acesta ca le place o singura doza.

Ce ziceti de acest vaccin?
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
,,Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat miercuri seară 90.303 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Precedentul record al infectărilor zilnice era de 87.843 de cazuri şi fusese stabilit pe 7 ianuarie.

Astfel, numărul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus în cea mai mare ţară din America Latină a urcat la 11,6 milioane, iar cel al deceselor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 284.775."

[ link extern ]

În Brazilia, tulpina braziliana face ravagii.

Care mai este situația cu tulpina braziliana în România?

Ce se mai știe eficacitatea vaccinurilor împotriva acestei tulpini braziliene?

Contează enorm eficacitatea vaccinurilor împotriva acestei tulpini pentru ca riscam sa o luam.de.la capăt.

Nici Ungaria nu sta deloc.bine.
Ei folosesc și vaccinul.rusesc și chinezesc.
Nu cred ca aveau de ales.

,,Numărul cazurilor zilnice de coronavirus din Ungaria a trecut vineri de 10.000, atingând nivelul record de 10.759, potrivit cifrelor de pe site-ul guvernamental cu informații despre epidemia de Covid-19, citate de Reuters."

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
,,Epidemiolog: Măștile de protecție și distanțarea fizică vor fi în continuare necesare timp de câțiva ani"

,,Dr. Ramsay spune că măsuri ca portul măștii în locuri aglomerate și distanțarea fizică sunt deja acceptate de cei mai mulți oameni și permit economiei să funcționeze în continuare.

„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele”, a adăugat ea.

[ link extern ]

Serios?
Eu nu știu pe ce lume trăiește acest epidemiolog englez.

Acceptarea subjugat de către noul.coronavirus a dus la.dezastrul actual și.tocmai medicii.epidemiologi au ajutat la propagare lui.
În România îl.avem pe prof..univ. dr. Streinu Cercel care a zis ca nu exista risc de contaminare în România. Ăștia sunt specialiștii...

Daca el nu ar fi spun niște tâmpenii în ianuarie și februarie 2020.poate ca autoritățile, asa slab pregătite cum erau, s-ar fi descurcat.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
În Timișoara s-a prelungit carantina doar pentru 48 de ore.
Nu a ajutat cu nimic carantinarea Timișoarei deoarece s-a făcut aiurea.

Au cam jignit și bucureștenii cei din primărie fiind supărați dar nu are treaba Arafat cu bucureștenii pentru ca el face ce crede el.
Când lucrurile ajung asa doar o vaccinare intensa ar mai putea ajuta sau un lockdown total.
Cred ca ar trebui sa vada cu vaccinarea cum fac pentru a se evita proteste.

Valul 3 a creat mari probleme.

Eu nu înțeleg un lucru.
Doar 2% din cei infectati transmit virusul?

Am inteles ca in cazul tulpinii britanice se infecteaza 5 persoane din 5 de o singura persoana.
La virusul inițial.se infectau 2 persoane din 5 prezente.

Poate ca ar fi momentul să se facă teste rapide.
Guvernul și firmele private ar putea face împreună asa ceva.
S-ar mai putea deschide ceea ce este închis.
De pilda, în localuri ar putea întra doar cei negativi.
Trebuie insa făcut un efort comun.
Nu prea mai merge fără teste rapide.

Nici tinerea închisă a spatiilor inchise nu prea mai ajuta.
Trebuie determinata situatia.

Eu în continuare susțin si zonele Covid-19 dar trebuie stiut cine este infectat și cine nu este infectat.

Mai exista și problema ca am început sa ne ferim unii de alții și sa ne temem ca ne putem infecta unii pe alții.
Deja suntem în prag de psihoza la București.Oamenii sunt speriați.
Eu vad ce este în jurul meu...

Mai era nu stiu ce ministru, parca cel de la MAI, care încerca să spună că nu trebuie creata panica.
Asa a început pandemia in România, autoritățile romane erau supertari...considerate de unii...care nu știau de capul lor...

Deștepții confunda starea de alerta cu panica.
Problema este insa aceea ca este o graniță foarte subțire între cele două și autoritățile duc către panica prin ceea ce fac pentru ca nu fac ceva rațional.in mod activ.
Nu merge doar cu spălatul pe mâini...etc...

Eu personal as fi vrut sa anunțe pe zone, un perimetru de blocuri unde exista infectari iar ei spun în București...pe stânga și pe dreapta...

Au început de ceva timp sa spună pe sectoare dar este insuficient ca sa ajute cu ceva...

Ar trebui facute testari rapide și la vânzătorii din acele zone perimetru unde exista infectari întrucât un vânzător infectat poate duce la răspândirea virusului.
Vânzătorii nu poarta masti de protecție puternica.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
Domnule avocat , cine sa faca acele teste rapide ? li s-a cerut parintilor care au copii la scoala consimtamantul ca acestora , in situatia in care prezinta simptome , sa li se faca un test rapid de catre asistentul cabinetului medical scolar . Si foarte multi au refuzat . De ce? idee n-am... Nu uitati ca si masurarea temperaturii a fost considerata act medical . O testare rapida - oarecum de masa - facuta de angajatori , restaurante , hipermarketuri , nu stiu in ce masura ar fi acceptata . In Timisoara eu am inteles ca s-a prelungit carantina cu 72 ore , nu cu 48 , iar Primarul a fost total de acord cu asta , presedintele Consiliului Judetean s-a impotrivit . Probabil o vaccinare mai intensa ar fi oportuna in zonele cu multe cazuri , dar - ma gandesc - e normal si moral sa fie favorizati timisorenii ( sau altii ) la repartizarea dozelor pentru ca au inteles sa nu respecte regulile , in defavoarea celor care au fost mai disciplinati , mai constienti ca legea trebuie respectata ? Firesc ar fi sa traga ponoasele tot ei , nu credeti ? PS . Asa si trebuie , oamenii sa fie speriati de boala , nu asta e rolul informatiilor pe care le primim de la medici , autoritati ? Pare ca nu sunt speriati suficient ...
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)