avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Corpul de control, trimis la Ministerul Sănătăţii. Cererea lui Cîţu, după ce Voiculescu a publicat date referitoare la pandemie. Ministru: „Transparenţa nu este negociabilă”

,,Datele trebuie să fie publice. Ideea că numărul de teste într-un judeţ al României este secret de stat este complet anapoda. Transparenţa este un obiectiv nu doar al Ministerului Sănătăţii, ci şi al Guvernului.”, a precizat Vlad Voiculescu. "

[ link extern ]

Atata timp cât au eșuat tocmai pentru ca au ținut secret în momente esențiale lucruri care nu trebuiau ținute secrete am ajuns în aceasta situație este evident ca s-a procedat in mod greșit.
V-am spus ca se tine secret.
Daca declarau stare de război virusologic era alta discuție.
Este o pandemie.care ne afectează pe.toti și toți avem dreptul de a cunoaște situatia reala si nu tot felul de bazaconii sau dezinformări.
Daca cineva vrea sa ascundă ceva, indică faptul ca nu vrea sa fie cunoscute greșelile făcute.
România a avut un avantaj esențial în pandemie si l-a pierdut.

Acum nu ne rămâne decât sa speram ca pandemia va tine 2-3 ani asa cum au ținut alte pandemii naturale, asa cum a fost in cazul gripei spaniole și a ciumei.

Exista și posibilitatea ca aceasta pandemie sa dureze 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Președintele României a declarat că nu se pune problema de lockdown de Paște dar dacă la ora 22 trebuie sa fie toată lumea în casa iarăși nu vom putea merge la Înviere.
Va fi probabil ca anul trecut doar ca preoții vor fi mai puțin speriați și nu va trebui sa alergam după ei ca să luam.Sfanta Lumina a Învierii asa cum am făcut anul trecut.
M-a supărat BOR anul trecut.

BOR nu cred ca va accepta sa tina slujba de Înviere la ora 12 sau 14 ca sa poată veni lumea la biserică.
În consecință, foarte probabil, vom vedea slujba la TV.
La Înviere vine și foarte multa lume și va fi greu de păstrat o distanta dar nu as exclude aceasta posibilitate.
Ar trebui sa se faca tabele cu cei care vor participa ca sa verifice jandarmii pe tabel.

Chiar as fi curios sa vad cati s-ar infecta la.slujba de Înviere.
Voi nu ati fi curioși?

Nici în anul 2022 nu este clar daca vor exista mari schimbări cu evoluția pandemiei si cred ca s-ar impune a se proceda asa.
Daca BOR face liste și se oprește circulația rutiera în noaptea Învierii situatia se poate rezolva foarte frumos și elegant.

Vârstnicii pot sta la.distanta de cei tineri.Ca sa fie rezolvata și problema cu posibilii asimptomatici.

Important este sa existe o anumita distanțare fizică și sa poarte oamenii masti de.protectie.
Oficial, se susține ca, mastile protejează de noul.coronavirus.

Nu va pare o cale de mijloc de rezolvare a problemelor din noaptea de Înviere?
În caz contrar, nu cred ca preoții vor zăvora bisericile, cel puțin nu la Constanța la IPS Teodosie.
Aici sunt sigur.
Aveti aici despre,,secretele Terrei".

,,Florin Cîțu susține că încă nu a fost demarat un control și că în momentul în care va lua o decizie, va anunța public."

[ link extern ]

,,Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seara, la TVR 1, că publicarea datelor privind vaccinarea de către Ministerul Sănătății i-a fost reclamată premierului de o instituție a statului care „a spus că s-au publicat niște date vulnerabile, care o fi fost, nu știu, Armata, habar n-am”, potrivit G4Media.ro."

[ link extern ]

Nici eu nu am habar ca i-am.tot cautat.
Și nici după un an și ceva nu i-am găsit.

Mie a început sa îmi placa ministrul sănătăți, Vlad Voiculescu.
Pana ieri nu îmi plăcea.
,,Brazilia depășește pentru prima dată pragul de 2.000 de morți într-o zi. Jair Bolsonaro apare cu mască în public, moment rarisim"

[ link extern ]

Se pare ca au inceput sa inteleaga din ce in ce mai multi ca nu este de joaca cu noul coronavirus.
Din Brazilia, din zona Amazoniana, a plecat tulpina braziliana si i-a cam capiat...pe brazilieni...
Nu este deloc de bine ca a ajuns si in Romania tulpina braziliana daca presedintele Braziliei si-a pus masca...
Bine ca, nu este secret si acest lucru...
Daca ar fi fost ceva secret cred ca presedintele Braziliei ar fi stat intr-o camera inchisa fara masca...zic si eu asa...
Nu cred ca il putea obliga cineva sa isi puna masca de protectie pe fata...
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
,,Criza provocată de coronavirus face ravagii în Coreea de Nord. Raportor ONU: „Au fost raportate decese din cauza foametei”

„Un nou centru de detenţie pentru persoanele care încalcă măsurile de carantină ar fi fost construit în provincia Hwanghae de Nord”, a spus el.

Coreea de Nord, care face parte din schema Covax, va primi 1,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca. "

[ link extern ]

Oficial ei nu au declarate cazuri dar exista un centru de detentie pentru persoanele care incalca carantina, centru construit în provincia Hwanghae de Nord.In acelasi timp ei primesc 1,9 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Daca nu au noul coronavirus la ce au construit un centru special de detentie si ce fac cu vaccinul?
La AstraZeneca este posibil sa se renunte.

Nu prea vad ce legatura ar avea foametea cu lipsa coronavirusului.
Ei cu foamea aveau oricum probleme ca orice tara comunista bazata pe un astfel de sistem.

Oare cate cazuri de infectare cu noul coronavirus au?
Ei au primit diplomati straini si nu au avut tara perfect inchisa.

Ei tin secret acest lucru pentru ca vor sa arate ca au un sistem perfect.Sistemul comunist mereu a ascuns si a vrut sa arate ca este perfect.Nu vad sa ii ajute cu nimic tinerea secreta a acestor informatii.
Ma intreb daca in Coreea de Nord se stie de existenta noului coronavirus in randul cetatenilir de rand.

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)