avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pana vine caldura ne lovește tulpina britanică.
În Israel nu este frig.

Eu cred ca informațiile Israelului sunt corecte.
Vaccinul va ajuta dar trebuie accelerat pentru ca vor apărea noi mutații.
De aceea s-a grăbit Israel cu vaccinarea.
Apoi, se vor descurca ei cu o singura tulpina mutanta care sa nu le intre în țară.
Nu mai fac aceeași greșeală ca anul trecut.

In SUA cred unii ca in aprilie nu vor mai avea mari probleme.
I-a decimat rau de tot virusul chinezesc dar nu vor scapa de probleme prea curând.
Chiar dacă a ucis foarte multi americani si sunt multi care au trecut prin infecție sunt departe de imunizare.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
Pana la urma care este situatia cu virusul pe suprafete?
Studiile initiale aratau ca oamenii se pot infecta daca ating suprefetele si pun mana la nas, gura sau ochi, iar alte studii mai recente sustin ca virusul nu ar supravietui pe suprafete si ca nu ar exista risc de transmisie a virusului.
Am vazut ca oameni evita sa atinga cu mana orice suprafata.
De asemenea, mai este problema cu banii din hartie si din metal.
Se spunea ca virusul supravietuieste cateva zile pe bani si pe metal.

S-a tot recomandat folosirea cardului bancar.
Mie nu prea imi plac cardurile bancare.

Dr. Musta recomanda in continuare aceleasi metode de precautie in cazul evitarii infectarii cu noul coronavirus, printre care si spalarea frecventa a mainilor.
Ce parere aveti?

[ link extern ]

El zice ca nu mai au loc in spitale la Timisoara si nici nu am inceput sa avem probleme cu tulpina britanica.
In centrul Timisoarei tinerii erau gramada la terase.
Cred ca se si tem ca se vor inchide...

Ar fi risc mai ridicat de transmisie a tulpinii britanice la terase decat a existat cu varianta initiala a virusului?
Virusul sta tot atata timp in aer ca nu are parasuta ca sa cada mai greu pe sol.

Distantarea fizica nu ar trebui sa aiba aceeasi valoare de aparare ca si pana acum?

Eu cred ca riscul major de infectare exista in magazinele aglomerate si mijloacele de transport in comun.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
Aveti un interviu cu Nelu Tătaru și cu Voiculescu.

[ link extern ]

[ link extern ]

,,Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat tratamentul anti-Covid cu anticorpi monoclonali de la Regeneron"

,,Regeneron a reuşit să producă cocktail-ul de anticorpi astfel încât să poată fi administrat ca injecţie, în loc să fie administrat intravenos."

[ link extern ] /

Este foarte bine pentru ca este un tratament mult mai puternic administrat prin injecție.

Este posibil ca aceasta sa fie lovitura decisiva data noului coronavirus.
Este ultima varianta de rezolvare care scapa tot, ultima aparare decisiva.

Mai exista o singura problemă.
Sa aiba loc oamenii în spitale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
,,Pe unele țesături, COVID-19 poate rămâne până la 3 zile. Vestea bună este că se distruge prin spălare, chiar și fără detergent. E nevoie însă, de o temperatură de 67 de grade."

[ link extern ] /

De rezistat rezista virusul dar te poți infecta asa?
Virusul moare și la apa cu săpun și fără 67 de grade Celsius din câte știam eu.
E veche teoria cu 67 de gr Celsius.

V-am mai spus ca medicii recomanda sa ți masca in cutie de carton 7 zile și virusul moare.
Nu mai este nevoie sa speli masca ca sa nu ii afectezi tesatura.
Chestia asta o știu de cateva luni.

,,Raed Arafat spune ca romanii pot imparti martisoare de 1 martie in ciuda pandemiei de Coronavirus din toata tara, astfel ca daca erati dornici sa le oferiti asemenea cadouri celor dragi, puteti sa faceti acest lucru in ciuda tuturor restrictiilor care au fost impuse."

[ link extern ] /

Aici are dreptate Arafat.
Sa.nu se pupe oamenii ar fi problema.

Stiti cazul.de la spitalul Gerota de la începutul problemelor cu Covid-19 cu acel cadru din MAI care a infectat o gramada de persoane pentru ca a dat declarații false.
El a luat virusul la mișto și apoi l-a zgruncinat atat de zdravăn virusul de era sa moara.
A respirat cateva luni cu tub de oxigen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
Respectele mele pentru Taiwan.
Un caz pe săptămână la 23 de milioane de locuitori.
La ei au aparut si la un mod foarte ciudat cazuri noi și fără logică.
Au survolat niște avioane chinezești spațiul lor aerian și apoi au aparut niște cazuri de COVID-19.

Nu este excepțional dar este foarte bine un caz pe săptămână in Taiwan.
Ei nu au avut cazuri cu infectari luni de zile.

Nu au nici variante britanice sau alte variante ale noului coronavirus.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)