avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să încetați cu întrebările astea retorice. Nu e nimeni prost în treaba asta. Pur și simplu această problemă pandemică e mult mai complicată de cât pare. Nu poți in același timp sa impui restricții draconice și să faci economia să funcționeze. Singura soluție pe care o avem acum e vaccinul, dar și asta e "împiedicată" în funcționare de ignoranța multora și de piedici juridice. Deja multe state analizează cum sa implementeze juridic obligativitatea.
Daca se luau masuri serioase de la inceput nu mai ajungeam la ce avem astazi.
Ori au vrut sa ajungem asa ori au fost incapabili sa înțeleagă primejdia concreta și au tratat situatia cu ignoranta și dispreț.A se vedea UK și SUA în acest sens cand se ignora efectiv virusul si vroiau imunizare naturala.In februarie-aprilie 2020 gândeau asa cele două administrații.
Și România era vraiște pentru ca vedeam ce faceau oamenii politici in acea perioada și în decembrie 2019.

Acum de abia putem vorbi despre asa ceva.
Au dat greș și nu vad de ce sa suportam noi greșelile lor.
Daca va dura 5 ani pandemia ce vom face?
Se crede ca va dura 2 ani dar dacă va dura 5 ani ce vom face?

În clipa.de fata a devenit imposibil sa mai scapam.de virus.

Exista o problemă și cu vaccinarea.
Noile variante ale virusului vor eluda eficacitatea vaccinului.
De aceea exista probleme in Israel.
Au lăsat virusul sa circule pana a devenit incontrolabila situatia.
Din nou, o bila.neagra care are legatura cu bila neagra de la.inceput cand au ignorat toti noul coronavirus.

Nu pot sa îmi iau bilet pentru strainatate pentru ca situatia este imprevizibila la mai mult de 10 zile și exista riscul.sa pățesc ca cei care au cumpărat excursii și au pierdut banii.
Deja a crescut de 4 ori numărul.de infectari zilnice în anumite tari.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
Mie imi pare normal ca în acest moment sa se procedeze asa.
Oricum, în prezent este o lupta cu morile de vânt aceasta lupta cu varianta delta.
Oamenii știu sa se protejeze în acest moment pandemic.

,,Boris Johnson intenționează să redeschidă economia Marii Britanii pe 19 iulie și schimbă radical filosofia gestionării pandemiei. "Ne vom îndepărta de restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului", a declarat premierul britanic într-o declarație postată pe site-ul guvernului. Intenția de a face acest lucru a stârnit neliniște în rândul comunității științifice din Marea Britanie, inclusiv al oamenilor de știință care l-au consiliat pe premierul britanic până acum în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19."

[ link extern ]

Comunitatea științifică a sugerat la începutul pandemiei imunizarea naturala este acum îngrijorată.Trebuia sa fie îngrijorată la.momentul oportun si nu acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le Lascoschi, eu nu as fi atit de negativist si pesimist. Stiti foarte bine ca multa lume nici nu credea ca va iesi un vaccin mai devreme de 3-4 ani.

In momentul de fata avem mai multe vaccinuri, gata sa intervina si cu a 3-a doza imbunatatita, avem tratamente care vor iesi in toamna din circuitul de testare si aprobare.

Ce nu avem e responsabilitatea individuala si cred ca premierul UK are mare dreptate. E vremea ca fiecare sa decida. Am ajuns intr-un moment de "da' muieti îs posmagii ? " daca stiti povestea lui Creanga.

Eu plec saptamina viitoare in Grecia, ma intorc peste doua saptamini. La buna vedere !
latka, utilizator
Concediu placut , @latka

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)