avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Romică Stoica a scris:

Esti in confuzie totala.
Eu am trecut prin boala si sunt mai sigur ca nu ma reinfectez, decat cei vaccinati.
Recomand tuturor, vaccinati si nevaccinati, la primele simtome sa mearga sa faca testul si sa-si ia tratamentul, pentru ca si cei vaciinati se pot infecta si fara tratament la timp poate sa moara.
Vedeti cazul vestului care desi sunt vaccinati in cea mai mare parte, tot se infecteaza.
Eu am trecut foarte usor prin boala fiindca am luat-o din pripa,

Aveti și confirmarea riscului de a va reinfecta.

,,Expert în sănătate publică: "Rata de creștere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă"

,,Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri. „Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte COV.”

[ link extern ]

,,Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare”, care are un potențial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante. Cunoscută până acum ca tulpina B.1.1.529, noua tulpină a primit și un nume: Omicron, relatează BBC."

[ link extern ]

Insa, va mai dura pana sa devina predominanta această tulpina Omicron în România.
Peste 100 de zile ar apare un vaccin adaptat la Omicron, se spune.
Va puteți vaccina atunci...
Sper sa va fie de folos aceste informații.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
Deși, nu prea sunt mai deloc de acord cu Rafila pe parte medicala cu Covid-19 are dreptate aici:

,,În ceea ce privește cererea cultelor religioase de a nu fi obligatoriu certificatul Covid pentru participarea la slujbe, Rafila a spus că ”decizia trebuie luată în urma unui mecanism consultativ și incluziv, nu să fie una discreționară. Libertatea religioasă reprezintă un element de bază. Nu putem vorbi doar de accesul la magazinele cu produse de strictă necesitate. și accesul la serviciul religios trebuie să țină cont de acest lucru”. 

[ link extern ]

Daca este vorba de ceva strict religios nimeni nu se poate opune.
Eu mereu am fost de acord cu existenta unui echilibru just.

Comuniștii aveau o mare problemă cu religia și nu ne putem întoarce la perioada comunista.
Am auzit ca Rafila ar fi, fiu.de securist dar dacă înțelege asa ceva este în regula aprecierea sa intrucat securitatea suprima dreptul la libertatea religioasă in perioada comunista.
Nu îl pot critica pentru asa ceva.

Dr.Iliescu, genetician la.Oxford, a zis ca nu ar trebui sa mai trăim ca acum 100 de ani dar aceasta este alta discutie.Se referea la teama de vaccin.

,,BREAKING „Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” la două dintre cele trei persoane testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud, anunță Ministerul Sănătății "

[ link extern ]

Mai devreme sau mai târziu tot acolo am fi ajuns.

Daca nu s-au luat masuri atunci când trebuia în ianuarie-februarie 2020 ce se mai poate face acum?
Nimic.

Si asa, iarăși ajung la Rafila, Ministrul sănătăţii actual, care făcea parte din OMS atunci...
Cu cât greșești, cu atât ești mai bun considerat...
Mie asa imi pare...
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
,,Franţa și Grecia confirmă primul caz cu Omicron. Varianta ar putea deveni dominantă"

[ link extern ]

Varianta va deveni în mod sigur dominanta.

Întrebarea este câte victime va face, în opinia mea...
Este sau nu mai blândă?
Aceasta este marea întrebare...

Încă, se studiază.
Toti se misca atat de greu...

Era ceva simplu de anticipat, Omicron.
Parca au început toate guvernele lumii sa.fie surprinse ca ninge în ianuarie...în țările scandinave....ca sa nu zic în România...
Am inteles ca Patriarhul Daniel s-a vaccinat.
Nu vad care ar mai.fi problema.

,,Premierul Ciucă se întâlnește cu reprezentanții cultelor religioase. Discuții despre Certificatul verde în biserici – Surse

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)