avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că reprezentanții celor 18 culte religioase din România au cerut ca ”cetățenii să poată beneficia de liberatea de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea certificatului verde”.

[ link extern ]

Este neconstituțională o prevedere legala în sensul de a se veni la biserica cu certificat verde.
Nu ar fi recomandabil sa se încerce asa ceva.
Ar fi o mare greșeală facuta de stat.

Sunt 18 culte religioase cu propriile reguli...
Statul nu are drept de intervenție legislativă în acest sens.
Aici intervine clar Constituția României.
Va iesi și scandal oricum ca nu va respecta nimeni asa ceva.

Ar ajuta pe AUR asa ceva si ei vor profita băgându-se aiurea în seama.

Este o problema veche cu, cultele religioase și nici Ceaușescu nu o rezolvat-o, ca să fiu mai clar.
Ar fi ca și cum statul ar turna gaz pe.foc.

Noul guvern nu știe în ce se baga dacă încearcă asa ceva...
Nu va avea o viata lunga...si risca proteste religioase Unite din partea tuturor cultelor religioase.
Nimeni nu se va înțelege cu ei.
Sper ca statul sa aiba un minim.de înțelepciune pentru ca nu îți trebuie multa înțelepciune dacă înțelegi ca nici Ceaușescu nu a reușit nimic...

Oamenii se vor vaccina atunci când vor intelege.
Nu vor putea fi forțați sub nicio forma pe.parte religioasă.
Poate ca sunt mulți atei în guvern și nu înțeleg în ce se baga dar ar fi fără de sansa sa încerce asa ceva.

Dacă se enervează lumea nici ca se va mai vaccina.
Trebuie mers încetișor.
Daca cei de la Muntele Athos s-au vaccinat lucrurile vor avea o turnura pozitiva dar nu imediat.
Ei nici nu știu.

Cum se zice de cei care își uita propria istorie?
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
,,Românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2, având în vedere că nu poartă mască şi nu se vaccinează, motiv pentru care, la începutul anului 2022, vom trece, cel mai probabil, printr-un nou val pandemic, a afirmat, vineri, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel."

[ link extern ]

În mod inevitabil vom trece prin valul 5.

Dr. Streinu Cercel nu a înțeles atunci când trebuia sa înțeleagă cum se evita valurile pandemice iar acum este tardiv.

M-am bazat pe el un pic în ianuarie 2020.
Acum nu ma mai bazez deloc pe el.
Exista și o problemă cu libera circulație la persoanele vaccinate.
A se vedea ce a fost în Africa de Sud.
Au fost aduși de un avion special fără sa conteze ca sunt vaccinați.
Tot la.fel.si cei din Maroc.

Aceasta este o alta mare problemă.

Portugalia, cea mai vaccinata tara din UE este pe lista roșie.

Daca autoritățile nu stiu de capul lor iese haos.
Avem asa ceva de prin ianuarie 2020.

Nu au fost în stare sa rezolve ceva simplu la.momentul.oportun și acum exista tot felul de probleme stupide.

Dpmv, nimic nu este mai enervant decat asa ceva.
Asa cum am.pledat și la o instanta acum vreo 10 zile, nimeni nu mai iese din tara cu minorul pentru ca va intra în carantină când se va întoarce inapoi în tara chiar dacă este vaccinat.
Exista temere de răpire internațională de minori.

Cata dreptate am avut...
Bill Gates a prevazut ceva previzibil.
Era de așteptat o pandemie.
Și este acuzat pe nedrept de oa

[ link extern ]

Orice era de așteptat din moment ce oamenii se joaca cu virușii.
Dar, nu are treaba Bill Gates cu asa ceva pentru ca nu el s-a jucat.

Eu nu pot înghiți varianta, precum ca, chinezii mănâncă de 5000 de ani lilieci și acum a apărut noul.coronavirus deoarece au mâncat niște chinezi lilieci.
Dar, nu contează ce mănâncă chinezii nici acum și nici de 5000 de ani încoace.

Întrebarea este aceea dacă ar mai apărea o noua pandemie în curând...in afara de aceasta...

Daca ne mai vine o pandemie peste 2-3 ani când s-ar sfarsi aceasta, chiar ar fi ceva extrem de enervant.

Sa o luam de la capăt...
Una dintre persoanele vaccinate care au venit din Maroc ar avea covid pe delta.
La ce mai ajuta certificatul verde?

Ma întreb ce va fi daca va rămâne pe delta și nu pe Omicron...

Își dau cu stângul în dreptul autoritățile.,cred eu...

Cum.sa ma circuli liber daca te baga în carantină ca fiind vaccinat când vi din străinătate?
Cum.sa convingă la vaccinare în aceste condiții?

Daca nu lămuresc urgent cu Omicron cred ca va fi un mare haos.
Chiar nu înțeleg cum au lăsat sa intre virusul în tări la momentul decembrie 2019-ianuarie 2020?
Redevine enervanta aceasta întrebare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)